Lupino spreekt over Bartolini en het nieuwe MXGP Honda team

Het nieuwste team in de MXGP is Assomotor. Alessandro Lupino die voor het nieuwe team zal uitkomen heeft al heel wat rondjes afgelegd met de CRF450R onder het goedkeurend oog van voormalig wereldkampioen Andrea Bartolini. Het team is vooral bekend van hun Supermotard Racing activiteiten en zullen dus in 2015 hun eerste stap zetten in de MXGP.

Lupino is ééntje van de klas van 2014, samen met de vijf rijders in de top tien van de MX2 die de leeftijd hebben bereikt om verplicht over te stappen naar de MXGP klasse. De Italiaan heeft er al acht seizoenen GP ervaring opzitten en pakte zijn eerste podiumplaats vorig seizoen als rijder van het CLS Monster Energie Kawasaki in de MX2 klasse. Hij moet zich nu helemaal acclimatiseren aan het nieuwe team, nieuwe staf en nieuwe motor. Lupino heeft ondertussen ook al een lange periode van revalidatie achter de rug vanwege een knieblessure.

“Mijn knee is weer perfect en ik ben dan ook weer 100% in orde, ik ben dus weer klaar voor het werk dat moet gedaan worden,” zegt Lupino. “Ik ben blij om op de 450 te zitten en ik denk dat de extra power die de motor heeft wel meer bij mijn stijl past. De Honda is een degelijke en gemakkelijke motor om mee te rijden en ik heb veel geloof in het frame en de manier hoe het aanvoelt. Ik denk dat ik nu harder kan puchen en ik was misschien ook wel wat te groot was voor 250.”

“Het team is nieuw in de motocross en is dan ook niet gewend dat de motors zo vuil worden…” Lacht hij. Maar iedereen werkt er hard aan en dat is het belangrijkste voor een rijder. Alles wat ik vraag word dan ook uitgevoerd en dat is toch het soort ondersteuning die je toch zoekt.”

Een deel van de Assomotor set-up is toch wel Andrea Bartolini die als technisch coördinator werd aangesteld. De ex-wereldkampioen 500cc heeft naast het begeleiden van Lupino in zijn rookie MXGP campagne, ook een technische rol. “Andrea is nu aan het testen terwijl in hier nu spreek,” zegt Lupino. “Hij is dan ook één van de belangrijkste mensen binnen het team omdat hij veel weet en een pak ervaring heeft. Hij is nog steeds actief op de motor en het helpt me om ideeën te delen en te praten over het gedrag van de motor. Maar ook met heel wat tips om mij te verbeteren. Met Andrea is het meteen ‘to the point’ en dat is goed wanneer je te maken hebt met een nieuwe motor en een nieuwe uitdaging.

Op het moment wanneer MXGP wat onder kritiek was gekomen met het aantal rijders dat ze achter het starthek krijgen, is een project als Assomotor met een opkomend talent als Lupino op een fatsoenlijk niveau zeker niet kan ondergewaardeerd worden. Voor de rijder, hij weet zelf dat hij in 2015 in het middenpunt van de belangstelling zal staan in de termen van verwachtingen en resultaten halen voor het team. De Italiaan zal de eerste stap moeten zetten. “Ik weet dat de MXGP niet simpel zal zijn met zoveel sterke rijders,” beseft hij maar al te goed. “Zeker in het eerste jaar kunnen we zeker niet naar de stand in het kampioenschap kijken, maar in plaats daarvan wedstrijd per wedstrijd gaan analyseren om samen te verbeteren. Ik reed al met de 450 dit jaar tijdens de nationale kampioenschaps wedstrijden en ik weet dat mijn snelheid al goed was. Ik wil gewoon verder werken om steeds beter en beter te worden.

Tekst: Adam Wheeler – OTOR magazine
Foto : Assomotor Honda/Lupino Instagram

Matthias

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

2 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

2 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

4 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

4 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

13 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

14 uur ago