Categories: MXGP & EMXSlideshow

Herlings tips Jonass als de MX2 verrassing in 2015

Voormalig tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings tipt zijn Red Bull KTM teamgenoot en tevens Rookie fabrieksrijder Pauls Jonass als “één om in te gaten te houden” in de 2015 campagne. De Letse rijder pakt de plaats in van Jordi Tixier in de MX2 klasse, dit word dan meteen ook zijn tweede Grand Prix campagne voor de net 18-jarige Jonass. Als gevolg van de blessure en de revalidatie heeft Herlings nog niet veel tijd kunnen doorbrengen met zijn nieuwe teamgenoot. Maar is wel al onder de indruk van de 2013 EMX125 kampioen en FIM World Champion 125, die de eerste wedstrijd won op de factory 250SX-F in de eerste ronde van het Italiaans kampioenschap in Sardinië. Natuurlijk heeft de tiener veel talent maar ook dankzij het KTM race programma.

“Ik denk dat het deels de zelfde namen zullen gaan worden voor het kampioenschap maar de verrassing zal mijn teamgenoot Pauls gaan worden,”zegt de Nederlander. “Ik denk dat hij afgelopen weekend een paar mensen verrast heeft in Italië. Het was nog niet tegen een Tixier of Ferrandis maar hij versloeg wel Gajser en Tonkov.”

Jonass heeft zijn eerste Grand Prix ervaring gekregen onder de vleugels van het Marchetti team en had dan ook een sterk seizoen einde met een vijfde plaats in Lommel tijdens de Belgische Grand Prix. Maar ook tijdens de Motocross of Nations in eigen land reed hij sterk. “Hij stond niet op het podium of niet veel top tien plaatsen vorig seizoen , maar ik denk dat hij grote stappen heeft gemaakt,”merkt Herlings op. “Hij zit dan ook op een goeie motor.”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: KTM/Images

Matthias

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

3 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

8 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

9 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

10 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

10 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

19 uur ago