Glenn Coldenhoff debuteert in MX1 klasse met podiumplaats in Hawkstone Park

Glenn Coldenhoff heeft vandaag tijdens de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park een sterk debuut gemaakt in de MX1 klasse. De rijder uit Heesch nam in beide manches kopstart maar kreeg in de eerste manche af te rekenen met opgepompte armen waardoor hij terug zakte naar een vierde plaats. In de tweede manche zat hij beter in zijn ritme en wist hij zich met een derde plaats te verzekeren van een mooie derde plaats in het dagklassement.

Glenn begon gedreven aan de dag. Nadat hij in de vrije training het circuit had verkent zette hij gelijk in de eerste ronde van de tijdtraining aan om een goede ronde op de klokken te zetten. Dit lukte maar wel had Glenn na zijn snelle ronde zulke harde armen dat hij in de rest van de tijdtraining niet meer aan kon zetten. Ondanks dit was zijn tijd snel genoeg om de sessie met een tweede tijd af te sluiten.

Gemotiveerd bereidde Glenn zich voor op de eerste manche. Toen het starthek viel vertrok de Suzuki als een speer en als leider kon de rijder uit Heesch aan de wedstrijd beginnen. “In de eerste drie ronden reed ik aan de leiding maar ging te wild van start en kreeg daardoor gelijk last van harde onderarmen. Helaas kwam ik hier in de rest van de manche niet meer vanaf en moest daardoor het tempo laten zakken. Wel wist ik de manche nog op een vierde plaats af te sluiten”.

Ook in de tweede manche was het Glenn die als eerste de eerste bocht in dook. Gelijk had hij een goed ritme in handen en wist de koppositie een aantal ronden in handen te houden. Daarna werd hij gepasseerd door zijn teammaten Kevin Strijbos en Clement Desalle. Ook Shaun Simpson begon druk uit te oefenen op Glenn maar daardoor begon de rijder uit Heesch te versnellen en begon in te lopen op Clement Desalle. De tijd was echter tekort om nog een serieuze aanval te kunnen plaatsen waardoor Glenn als derde werd afgevlagd en zich hiermee verzekerde van een derde plaats in het dagklassement.

Aan het einde van de dag stond er een superfinale op het programma waarin de beste MX1 rijders het opnamen tegen de beste MX2-rijders. Glenn kwam ditmaal vlak voor de start voor een verrassing te staan. “Iemand pakte mijn klaar gemaakte spoortje. Omdat er op het beton gestart moest worden, gooide ik veel zand op het beton. Nu kon ik dus niet mijn eigen spoortje pakken waardoor er te weinig zand op het beton lag. Ik kwam minder goed weg bij de start en omdat we vijf seconden na de MX2 klasse van start gingen, had ik veel werk te doen om naar voren te komen. Ik heb lang achter Shaun Simpson gereden en samen met hem ben ik naar voren gereden. In de laatste ronde wist ik hem twee bochten voor het einde nog te passeren en kwam als vijfde over de finish”.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen zal volgend weekend tijdens de internationale wedstrijd in het Franse Valence verder gezet worden.

Uitslagen Internationale wedstrijd Hawkstone Park
Eerste manche:
1 Kevin Strijbos
2 Clement Desalle
3 Shaun Simpson
4 Glenn Coldenhoff
5 Tanel Leok

Tweede manche:
1 Kevin Strijbos
2 Clement Desalle
3 Glenn Coldenhoff
4 Shaun Simpson
5 Dean Ferris

Daguitslag:
1 Kevin Strijbos 50 Pnt
2 Clement Desalle 44 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 38 Pnt
4 Shaun Simpson 38 Pnt
5 Dean Ferris 31 Pnt

Foto: Suzuki-Racing.com

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

2 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

5 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

9 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

10 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

12 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

12 uur ago