Rattray kijkt uit naar het nieuwe MXGP seizoen

2014 was het eerste seizoen in de MXGP klasse voor de voormalig wereldkampioen Tyla Rattray en dat draaide meteen op een totale mislukking uit. Maar de 29-jarige Zuid-Afrikaan heeft nu de middelen gekregen van het Monster Energy Kawasaki Team voor deze zomer terug een goeie indruk te gaan maken. Rattray komt net als zijn andere collega`s dan ook zeer gedreven aan de start in Qatar. De winnaar van verschillende AMA-wedstrijden vindt het niet zo erg dat hij niet veel in actie kwam tijdens het pre-seizoen. Omdat hij ook van mening is dat het late winterweer in Europa nauwelijks bevorderend geweest is voor een gunstige voorbereiding naar het Grand Prix seizoen toe.

“Ik voel me goed en heb vier maanden hard gewerkt in de VS, dus ik weet dat mijn fysieke toestand geen probleem is,”zegt hij. “Het is altijd wel goed om één of twee wedstrijden te rijden voor de eerste GP, maar ik ben hier niet bezorgt over omdat ik vijf jaar in de VS heb gereden en we hebben daar gewoon geen voorbereidingswedstrijden. Als we achter het starthek kwamen was het dadelijk voor de punten en dus tijd om er voor te gaan. Er was nooit een wedstrijd zonder enig doel. Dus dit stoort me niet echt, vooral omdat de mensen niet veel uit deze internationale wedstrijden konden halen dit jaar. Van al wat ik zag was het besneeuwd, bevroren, mistig en modderig en we moeten dan van deze condities naar 27 graden gaan in de nacht en vervolgens door naar de volgende warmte in Thailand.”

Zonder zijn kwetsuren (gebroken duim, vinger en hersenschudding in 2014) was Rattray toch iemand die in het lijstje van piloten werd gerekend om op het MXGP podium te staan. Hij is nu terug op de KX450F met de fabriekssteun van Kawasaki, het merk waar hij een goeie relatie mee had in de Verenigde Staten vanaf 2009 tot met zijn vertrek in 2013. “Het is een druk off-season geweest met veel uren op de motor,”verklaart Rattray die Villopoto als de perfecte snelheidsmeter had. “U kunt altijd wel wat verbeteringen aanbrengen met testen elke dag als je wilt, maar je moet ergens en lijn gaan trekken. De mensen van KRT hebben echt hard gewerkt en verwachten dan ook grote dingen van Ryan en mezelf. Ik kan niet wachten om er aan te beginnen. Mijn laatste GP was begin augustus in Lommel dus het is al een tijdje geleden dat ik nog eens een wedstrijd heb gereden.”

“MXGP gaat geweldig worden,”voelt hij aan. “Er zijn een heleboel goeie en sterke rijders. Met Ryan er bij gaat het nog meer aandacht trekken dan de vorige seizoenen. Het zal zeker en vast een spannend seizoen gaan worden.”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Kawasaki

Matthias

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

12 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

15 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

20 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

21 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

22 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

22 uur ago