Categories: BMBNieuwsSlideshow

De kesterheide zorgt voor spektakel

Vandaag was de derde manche van het Belgische motorcrosskampioenschap te gast op de Kesterheide. Voor de vijftigste maal en mogelijks voor de laatste maal als natuurpunt doof blijft voor enige vorm van reden en dialoog. Een massavolk was afgezakt om deze mogelijk laatste maal in het mythisch Kester mee te maken.

De eerste manche zorgde meteen alvast voor spektakel op de Kesterheide! Bij de start zagen we meteen de verwachtte namen vooraan. We zagen Ken De Dycker de kopstart nemen voor z’n concurrent voor het Belgisch Kampioenschap, Jeremy Van Horebeek. Zij werden meteen gevolgd door o.a. Kevin Strijbos, Pauls Jonass, Christophe Charlier, David Phillipaerts, …

Het mooie liedje voor Ken De Dycker duurde echter niet lang. De Red Bull KTM piloot moest al snel de pits opzoeken vanwege een steen in de rem, daarmee leek de weg vrij te liggen voor Jeremy Van Horebeek. Hij leek Kevin Strijbos af te kunnen houden en leek op weg naar de reeksoverwinning. Een oponthoud voor Jeremy Van Horebeek zorgde daar wel even anders voor. De Rinaldi Yamaha piloot werd terugverwezen naar een zesde stek.

Door het wegvallen van zowel ‘Keeno’ als ‘The Jerre’ lag de weg helemaal open voor Kevin Strijbos. De Rockstar Energy Suzuki piloot snelde naar de overwinning. Dit voor een sterk rijdende Christophe Charlier, die week na week meer en meer toegroeit naar zijn beste vorm. Op de derde plaats vonden we Stefan Everts poulain Pauls Jonass. Het KTM Jonkie bleef MXGP oudgediende David Phillipaerts voor. Jeremy Van Horebeek finishte na het inhalen van Tyla Rattray nog knap op een vijfde plek!

Bij de MX2 piloten zagen we Brent Van Doninck aan het langste eind trekken voor Cedric Grobben en Wietse Brackman finishte derde in de MX2 klasse.

In de tweede manche zagen we wederom Ken De Dycker als snelste vertrekken achter hem sloten meteen Jordi Tixier,Kevin Strijbos, Pauls Jonass en andere aan. Al snel zagen we Ken De Dycker een kloofje creëren tussen zichzelf en de tweede in de reeks. Deze was alreeds Jeremy Van Horebeek die in zeven haasten o.a. Kevin Strijbos, Pauls Jonass en Jordi Tixier had weten oprollen. Om de kloof met Ken De Dycker te dichten ging Jeremy Van Horebeek duidelijk voluit en dit met versterkende gevolgen. De Yamaha Rinaldi piloot kwam in de korte afdaling net voor het oprijden van de startlijn, zwaar ten val. Even zat de door pech geteisterde jongeman op de knieën te bekomen, om vervolgens op de motor de aftocht te blazen.

Daarmee lag meteen de weg naar de overwinning hemelbreed open voor Ken De Dycker. Achter hem zag Kevin Strijbos de tweede plaats in z’n schoot geworpen worden voor een sterk presterende Jordi Tixier. De Italiaan David Phillipaerts, die bezig is aan een sterk optreden hier in Kester finishte wederom op een vierde plaats voor Pauls Jonass.

In de MX2 klasse ging de overwinning naar Damon Graulus voor zijn teamgenoot Brent van Doninck en Wietse Brackman.

De derde en beslissende manche van de dag begon zoals alle andere met een kopstart voor de Red Bull KTM piloot, Ken De Dycker. Hij ging in de eerste bocht Jeremy Van Horebeek, David Phillipaerts en Christophe Charlier vooraf. Keeno maakte al snel duidelijk dat hij en hij alleen de snelste was, deze dag op de Kesterheide. Achterhem zagen we een interessant kijkstuk ontbolsteren. 24MX Honda piloot Christophe Charlier vocht hem voorbij de voormalige wereldkampioen David Phillipaerts en ging de strijd aan met de ‘Jerre’. Beide gingen samen het bos is maar er kwam slechts één man meer uit de schaduwen van het bos tevoorschijn. Christophe Charlier was naar de tweede plaats doorgeschoven. Dit terwijl Jeremy Van Horebeek terug zakte naar de zesde stek, achter ook o.a. David Phillipaerts, Jordi Tixier en Pauls Jonass. Die laatste ging in de slotfase wel nog voor de bijl waardoor JVH89 opnieuw als vijfde wist te finishen.

Kevin Strijbos net binnen de top tien startte kende al snel pech en moest de wedstrijd teleurgesteld verlaten. Géén dagoverwinning voor de Suzuki piloot. Kon Ken De Dycker dan met zijn twee reeksoverwinningen en een vijftiende plaats de overal overwinning claimen? Neen de totaaloverwinning ging naar de 24MX Honda Corsicaan Christophe Charlier. Hij had voldoende aan twee tweede plaatsen en een zevende stek. Daarmee bleef hij Ken De Dycker en David Phillipaerts vooraf.

Resultaten Belgisch Kampioenschap Inters Open – Kester[one_half]Reeks 1
1. Kevin Strijbos
2. Christophe Charlier
3. Pauls Jonass
4. David Phillipaerts
5. Jeremy Van Horebeek [/one_half] [one_half_last]Reeks 2
1. Ken De Dycker
2. Kevin Strijbos
3. Jordi Tixier
4. David Phillipaerts
5. Pauls Jonass[/one_half_last] [one_half]Reeks 3
1. Ken De Dycker
2. Christophe Charlier
3. David Phillipaerts
4. Jordi Tixier
5. Jeremy Van Horebeek[/one_half] [one_half_last]Overal Klassement
1. Christophe Charlier 58 ptn
2. Ken De Dycker 56 ptn
3. David Phillipaerts 56 ptn
4. Jordi Tixier 52 ptn
5. Pauls Jonass 49 ptn[/one_half_last]

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Recent Posts

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

4 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

5 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

7 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago

Keith wint gevecht met Townley, De Baere vierde!

In een prachtige wedstrijd heeft Jamie Keith de Yamaha bLU cRU YZ125 Superfinale gewonnen. De…

1 dag ago