Strijbos onbezorgd over het Suzuki kopmanschap

Kevin Strijbos bewees dat er nog genoeg leven en snelheid zit in zijn 29-jarig boddy met de overwinning in de tweede reeks tijdens de Italiaanse Grand Prix in Maggiora. De zogezegd veteraan die derde werd in de eindstand van de 2014 MXGP series en een reeks won op de `14 Motocross of Nations, heeft door een pols en duim blessure al een moeilijk seizoen achter de rug en reed dan nog maar vier van de negen verreden wedstrijden mee.

Strijbos maakte zijn comeback in de paddock tijdens de Grand Prix in Maggiora maar toch was het uitkijken of de Belgische rijder al op volledig race-snelheid zat. Maar door het wegvallen van Clement Desalle die op zaterdag besloot om toch maar niet te starten als ook de Duitse GP dit komend weekend aan zich laat voorbij gaat, werd Strijbos meteen ook de kopman van het Rockstar Energy Suzuki team.

Wanneer we vroegen of deze situatie nu wat meer druk op de schouder bracht van de tweevoudig ex vice-wereldkampioen, zei Strijbos: “Voor mij niet.Ik probeer mijn eigen ding te doen en mijn eigen race te rijden zonder teveel zorgen te maken over andere rijders. Ik wilde het zeker goed doen voor het team… en dat was het belangrijkste om te doen.”

Strijbos gaf wel toe dat hij geluk had met de stortregens op zondagochtend die het circuit in Maggiora in een ware modderpoel veranderde en zo langzamer werd maar ook technischer. Met deze resultaten dat ook bijna een podiumplaats opleverde was toch wel een opsteker voor het Suzuki team dat door het uitvallen van Desalle weer een jaar en een kans op de titel ziet voorbij gaan. Deze wedstrijd kwam dus op tijd voor Kevin Strijbos die toch wel hoopt om in 2016 terug in het geel van teammanager Sylvain Geboers te kunnen rijden. Maar dat word afwachten wat de doelstellingen voor volgend seizoen gaan worden of Desalle voor een zesde jaar op de RM-Z450 gaat kiezen of verhuist naar Monster Energy Kawasaki.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Suzuki

Matthias

Recent Posts

Stap deze zaterdag zelf in het zijspan bij crossteam Barink en vele anderen!

Aanstaande zaterdag is er de mogelijkheid voor jong en oud om eens te ervaren hoe…

4 uur ago

40e verjaardag van de ADAC Supercross Stuttgart: motorcrossgeschiedenis in de Schleyer-Halle

De ADAC Supercross Stuttgart viert zijn 40e editie. Vroeger raceten de rijders op een houten…

6 uur ago

Daan Overveld wint de MON 65cc KW titel

Na heel veel blessureleed heeft Daan Overveld afgelopen weekend feest kunnen vieren. Op het circuit…

7 uur ago

Lacapelle Marival heeft weer voorjaarswedstrijd

Het afgelopen jaar werd er geen voorjaarswedstrijd verreden in Lacapelle Marival. De wedstrijd werd de…

7 uur ago

TM Racing onthult 2025 modellen

TM Racing onthult haar 2025 modellen met een aantal wijzigingen voor alle cilinderinhouden. Deze omvatten…

1 dag ago

Zo kijk je gratis naar de start van het nieuwe WSX-seizoen

Het nog jonge wereldkampioenschap supercross WSX start komend weekend in Vancouver. Ken Roczen verdedigt er…

1 dag ago