Barcia wint na Budds Creek nu ook RedBud! Musquin verliest leiding…

Het publiek was massaal afgezakt, om op de Amerikaanse Nationale Feestdag, de prachtige AMA National van Red Bud te mogen meemaken. Het publiek werd in Michigan getrakteerd op een meer dan interessante wedstrijd.

In de 250 klasse zagen ze in beide manches Jeremy Martin de overwinning nemen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot voor de regende 250 AMA Outdoor kampioen. De jongste van de ‘Martin’ broers vertrok in de eerste manche op kop, maar kon niet meteen het juiste ritme vinden, hierdoor kwam al snel teamgenoot Cooper Webb en grote concurrent Marvin Musquin voorbij gevlogen. De Yamaha piloot raakte echter niet in paniek en na iets meer dan halfweg wedstrijd ging hij op zijn beurt Marvin Musquin voorbij om in de laatste ronde, na een korte fout van Cooper Webb, door te stoten naar de leiding. Cooper Webb kon zich snel genoeg herstellen om nog op de tweede plaats te finishen voor een sterk presterende Zach Osborne die Marvin Musquin terug verwees naar een vierde stek.

De tweede manche gaf ons een holeshot voor Christian Craig. De invaller voor Justin Bogle wist zijn Geico Honda meer dan acht ronden op de eerste positie te houden, maar dan was zijn liedje echter uitgezongen. Regerend kampioen Jeremy Martin ging voorbij de ‘Christian Craig’ en Zach Osborne volgende even later datzelfde voorbeeld. ‘Craig zelf kon knap de derde plaats vasthouden dit voor de oudere broer van Jeremy, namelijk Alex Martin. Marvin Musquin finishte slechts als zesde en ziet daarmee de gouden zaak gedaan in Budds Creek ongedaan gemaakt. Jeremy Martin neemt nu opnieuw de leiding in het klassement, het verschil tussen JMart en MarvAttack is nu 7 punten.

Top 10 Totaaluitslag[one_half]1. Jeremy Martin (1-1)
2. Zach Osborne (3-2)
3. Cooper Webb (2-5)
4. Christian Craig (6-3)
5. Alex Martin (5-4)[/one_half] [one_half_last]6. Marvin Musquin (4-6)
7. Aaron Plessinger (9-9)
8. Chris Alldredge (8-10)
9. Jessy Nelson (7-11)
10. RJ Hampshire (14-8)[/one_half_last]

Links voor Resultaten 250 Klasse
Reeks 1Reeks 2TotaaluitslagStand in het kampioenschap

In de 450 klasse zagen we in de eerste manche een prachtig duel tussen Justin Barcia en Ryan Dungey. Beide heren lieten tijden optekenen twee seconden sneller dan eender wie in het veld en daarmee degradeerde ze meteen ook de concurrentie. De Joe Gibbs Racing piloot Justin Barcia, gesterkt door z’n overwinning van afgelopen weekend in Budds Creek, liet zien dat de overwinning van vorig weekend géén toevalstreffer was. Ryan Dungey moest tot het uiterste gaan in deze eerste manche om ‘BamBam’ voorbij te gaan en daarna achter zich te houden. De Amerikaanse Red Bull KTM piloot finishte de wedstrijd met slechts drie seconden voorsprong op JGR Yamaha piloot Justin Barcia en met twaalf seconden voorsprong op Ken Roczen. De tweede manche gaf opnieuw dezelfde hoofdrolspelers, deze twee heren gingen dan ook bepalen wie de tweede manche en meteen ook de overal overwinning naar huis zou gaan nemen. Justin Barcia en Ryan Dungey bikkelde rondom het parcours en maakte er een leuk kijkstuk van. Ryan Dungey trachtte Justin Barcia onder druk te zetten, in de hoop dat deze in de fout zou gaan. Maar niks was minder waar. De Yamaha piloot reed één van z’n beste wedstrijden uit z’n carrière en bleef Ryan Dungey voor en dit met iets meer dan één seconden. Ken Roczen finishte op meer dan een halve minuut achter deze twee heren die in Red Bud op uitzonderlijk niveau acteerde.

Top 10 Totaaluitslag[one_half]1. Justin Barcia (2-1)
2. Ryan Dungey (1-2)
3. Ken Roczen (3-3)
4. Broc Tickle (4-7)
5. Weston Peick (5-6)[/one_half] [one_half_last]6. Christophe Pourcel (10-4)
7. Fredrik Noren (7-8)
8. Blake Baggett (6-9)
9. Justin Brayton (9-10)
10. Tommy Hahn (8-12)[/one_half_last]

Links voor Resultaten 450 Klasse
Reeks 1Reeks 2TotaaluitslagStand in het kampioenschap
Foto: Facebook Joe Gibbs Racing

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

4 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

4 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

6 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

6 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

15 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

16 uur ago