Van Horebeek wil starts verbeteren om terug podiumplaatsen te behalen…

Er zijn niet zoveel rijders die dit seizoen zo van hun podiumplaats hebben genoten als de Yamaha Factory Racing Yamalube rijder Jeremy Van Horebeek toen hij twee weken geleden mee op het podium mocht tijdens de Grand Prix van Zweden. De Belgische rijder heeft een moeilijk tweede seizoen op de factory YZ450FM dat tevens ook zijn derde seizoen in de MXGP klasse is. Maar afgelopen weekend kende hij in Kegums-Letland weer een middelmatige GP door een val in de tweede reeks en zo terug maar zevende werd in de eindstand.

Tot nu toe heeft de 25-jarige nog maar één trofee kunnen pakken in 2015 en dit nadat hij toch vorig seizoen een twaalftal keer op het podium stond en mee op het podium van de Motocross of Nations stond. “Er was al een hoop druk van in het begin van het seizoen vanwege de prestaties van vorig jaar (dat was gewoon een perfect seizoen) en vervolgens brak ik nog eens mijn voet,”zegt hij. “Ik moest dus van ver terug komen en zat mentaal ook niet zo goed. `Waarom moest dit nu gebeuren met mij?` dit dus allemaal samen werkte op mijn gemoed… Uiteindelijk heb ik de moed weer samen gepakt en terug hard beginnen werken. Het heeft nog niet echt zijn vruchten afgeworpen de laatste weken, maar het begint te komen. Ik ben nog steeds niet tevreden en ik weet dat ik beter kan doen.”

“Ik had al op het podium moeten staan in Maggiora en Teutschenthal maar vanwege domme dingen gebeurde dit nog niet,”voegde hij er aan toe. “Er waren wat dingen die we moesten verbeteren. Ik worstelde vooral met mijn starts en mijn set-up.”

Van Horebeek drong er dan ook op aan om in de twee weken voor de Grand Prix van Tsjechië waar hij vorig jaar zijn enige GP zege pakte in de MXGP klasse om toch serieus wat testwerk te verrichten. De Belgische rijder zou dan ook heel dicht bij een contractverlenging zijn bij Yamaha en zo ook misschien terug in 2016 in het team van Michele Rinaldi te komen zitten naast Romain Febvre die al voor twee seizoenen heeft bijgetekend op de blauwe motor.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha

Matthias

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

2 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

5 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

10 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

10 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

12 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

12 uur ago