Bakens houdt de CreyMert Racing eer hoog in Balen

De Internationale motorcross 15e augustus op de Keiheuvel is een niet te missen spektakel. Ook dit jaar stond er de wereldtop en de Belgische top aan de start, in de MX2 klasse zagen we zo onder andere Robin Bakens aan treden op zijn MX2 CreyMert Racing Honda. In de tijdstraining ging het al meteen goed, een negende tijd in de MX2 klasse werd opgetekend en dat tegen de wereldtop.

In de praktijk was deze nengede plaats echter wel slechts het 18e starthek. Doordat de Inters en de Nationalen samen rijden mag er eerst een Nationaal op rijden, dan een Inter, terug een nationaal en zo verder. In de start liet Robin zich meteen in de tang zetten, richting de eerste krappe bocht zag het er niet zo goed uit voor de Honda rijder en rond een 25e plaats ging hij van start. Bij de eerste doorkomst was Bakens al opgeklommen tot een 15e plaats, zo pikte hij de ene rijder na de andere op en kwam hij terug tot een 6e plaats. Enkel in de slotfase moest hij nog zijn landgenoot Jens Getteman voorlaten en was de 7e plaats een feit.

In de tweede manche was de start een stuk beter. Samen met Petrov en Kullas dook Robin Bakens de eerste bocht in, maar werd hij een beetje naar buiten gedrukt. Op een 6e plaats sprong hij dan voor een eerste keer over de Keiheuvel en op deze plaats bleef hij lang zitten. Echter ongeveer halfweg wedstrijd moest de bril er aan geloven. Een kwartier voor de start van de manche begon het pijpenstelen te regenen en er zijn meer rijders zonder bril aan de finish gekomen dan met bril. Het kleverige fijne zand van op de Keiheuvel is genadeloos. Ook Max Engelen was genadeloos en een halve ronde voor dat ook zijn bril er aan ging kon hij met succes een aanval inzetten op Robin. Op deze knappe 7e plaats kwam Robin dan ook over de finish. Met twee keer een 7e plaats was de CreyMert racing rijder zeker van een 6e plaats algemeen in de Joël Roelants Trophy.

Robin Bakens “Het gevoel zat meteen goed, een beetje zoals in Lommel, alleen met wat minder stress en nervositeit. In de eerste reeks kwam dat meteen naar boven, ook al was m’n start slecht, ik bleef gewoon kalm en in mezelf geloven. En zo kon ik goed opschuiven tot een 7e plaats. In de tweede manche was het wel raak met de start, echter door de natte omstandigheden schoven we met het pak een beetje tegen elkaar en verloor ik m’n top-3 start. Toch zit het gevoel helemaal goed, volgende week rij ik nog mee in Orp-Le-Grand om het wedstrijdritme te houden en wat starts te nemen en dan zakken we af naar het EMX250 in Assen! Daarbij wil ik ook iedereen bedanken die mij hierbij helpen en mij aan de start krijgen van deze wedstrijden!“

Foto’s: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

6 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

9 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

13 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

14 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

16 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

16 uur ago