Opnieuw podium voor het KEMEA Yamaha Yamalube team in Mexico

Hevige onweders gepaard met overvloedige regenval hebben de voorlaatste GP van het seizoen in Mexico gans het weekend geteisterd. Gecombineerd met hoge temperaturen en een grote hoogte was dit een moeilijke wedstrijd voor rijders en motoren, vooral ook door de snel veranderende omloop die heel snel opdroogde.

Na het podium van Brent in Assen, was Benoit erop gebrand om het team zelf nog een podium te bezorgen. Beide rijders vertrokken dan ook supergemotiveerd vanuit Europa voor de twee laatste wedstrijden.
Op zaterdag finishte Benoit als zesde in de kwalificatiewedstrijd. Brent vond zijn draai niet op de omloop en werd 15e.

Hevige regenval in de nacht van zaterdag op zondag zorgde voor een modderparcours voor de eerste reeks. Benoit ging goed van start en reed gans de wedstrijd op de derde plaats. Brent kwam bij de start ten val en moest helemaal onder de modder eerst langs de pit lane om de motor wat te kuisen en nieuwe handschoenen te halen. Hij ging opnieuw van start en finishte op de negende plaats.

In de tweede reeks kende Brent een goeie start ondanks zijn slechte positie aan het hekken. Hij klom op van de negende stek naar plaats 7 maar even na halfweg begaf de motor het en moest Brent ontgoocheld naar de kant. Ook Benoit ging opnieuw goed van start. Hij kwam in de eerste ronde door als derde maar viel al snel terug naar de vierde plaats. In de laatste ronden moest Paturel nog Guillod voorbij laten maar doordat de top 2 van de eerste manche slechte resultaten hadden in de slotmanche volstond dit nog voor de Fransman om zijn eerste podium uit zijn carrière te scoren met een derde plaats. Brent finishte als 14e in de eindstand.

In het kampioenschap blijft Paturel op de negende plaats en staat Brent op de 13e plaats.

Benoit Paturel: “ Dit is ongelofelijk. Vorig jaar had ik niks en namen Marnicq en Hans mij binnen in het team. Ik heb stap voor stap progressie gemaakt en ben daar heel blij om. Ik voel mij zo super nu met dit eerste podium en het is een heerlijk gevoel. Ik weet niet echt wat anders te zeggen! Het team werkt super hard en de resultaten bevestigen dit. We hebben fabrieksblokken en ik heb alles wat ik nodig heb om nog meer progressie te maken. Ik hoop volgend jaar nog beter te zijn!”

Brent Vandoninck: “ Het was een weekend om snel te vergeten… Op zaterdag had ik nooit een goed gevoel en ik sukkelde de ganse dag door. In de eerste reeks had ik een goede start maar enkele rijders gingen aan het glijden voor mij en ik kon hen niet meer ontwijken. Ik ging hard tegen de vlakte en zat helemaal onder de modder. Ik raakte nog met moeite in de pit lane. Nadien had ik op het einde nog een crash en kreeg ik de motor bijna niet meer aan de praat. Door de ijle lucht viel ik bijna flauw van de inspanning. In de slotmanche had ik opnieuw een deftige start. Het rijden ging veel beter en ik reed in zevende stelling toen de motor het plots begaf. Ik ben teleurgesteld, maar ik kijk al uit naar de laatste GP volgende week, met hopelijk iets meer geluk!”

Foto’s Bavo Swijgers

Matthias

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

2 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

5 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

9 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

10 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

12 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

12 uur ago