MXON – De Press Team Presentation van Team Belguim

Het is een kleine 10 jaar geleden dat we nog eens te gast waren op het Franse circuit van Ernée voor de Motocross of Nations. Het team uit de USA pakte toen in 2005 de overwinning met Ricky Carmichael, Kevin Windham en Ivan Tedesco aan boord voor Team France en Team Belgium. Het Belgische team bestond toen nog uit Stefan Everst , Kevin Strijbos en Steve Ramon. Nu tien jaar later staan we dus hier weer aan de start met een totaal nieuw team voor de 69ste editie van de Motocross of Nations met Ken De Dycker, Jeremy Van Horebeek en Julien Lieber. Op vrijdag kregen we dus al de Teams Presentation voor de officiële start van de Motocross of Nations en dit was wat Team Belgium met Joel Smets, Ken De Dijcker, Julien Lieber en Jeremy Van Horebeek voor de talrijke aanwezige pers te zeggen hadden…

Teammanager Joel Smets : Tot over een paar weken terug zag het er niet zo goed uit omdat Kevin er uit viel en moesten we dus een oplossing gaan zoek, maar ook Julien heeft wat problemen net als Jeremy. Maar de laatste dagen en uren voel ik wel dat ze gemotiveerd zijn en er zeker klaar voor zijn. Elk uur nadat we gisteren hier aankwamen voelt beter en beter aan.

Ken De Dycker : Ik heb door de blessure wat achterstand opgelopen en mijn fysiek is wat beter dan toen het seizoen nog lopende was en ik denk niet dat dit een probleem zal worden. Ik kon terug wat fietsen en lopen en andere dingen doen en wil dan ook twee reeksen voluit gaan, ik ben er zeker klaar voor.

Julien Lieber : Ik had heel wat druk bij mijn eerste MXON maar nu voelt het wel wat minder aan en met Jeremy en Ken moeten we in staat zijn om een goed resultaat neer te zetten. Het word hier ook de eerste keer dat ik op dit circuit rij, want heb hier nog nooit gereden maar het zien er wel mooi uit.

Jeremy Van Horebeek : Het is voor mij al de zevende deelname aan de Naties en stond dan ook telkens mee op het podium. Ik voel dan ook geen enkele druk omdat ik weet hoe het allemaal werkt. We zijn dit jaar misschien wel de underdog maar dat is misschien wel beter voor ons. Sommige mensen denken dat we nu een minder goed team hebben dan de vorige jaren, maar we weten alle drie wat we moeten doen. Ik maak me hierover dit weekend zeker geen zorgen want we komen zeker met een goed team aan de start.

Tekst : @Kris…
Foto : CDS

Matthias

Recent Posts

TM Racing onthult 2025 modellen

TM Racing onthult haar 2025 modellen met een aantal wijzigingen voor alle cilinderinhouden. Deze omvatten…

19 uur ago

Zo kijk je gratis naar de start van het nieuwe WSX-seizoen

Het nog jonge wereldkampioenschap supercross WSX start komend weekend in Vancouver. Ken Roczen verdedigt er…

22 uur ago

VIDEO: Kay de Wolf in de VS!

Als verrassing voor zijn MX2 wereldtitel mocht Kay de Wolf naar Amerika. Kay kwam eerder…

1 dag ago

Suzuki viert 50 jaar RM motorcross erfgoed

Suzuki viert de 50ste verjaardag van de legendarische RM motorcross lijn die in 1975 begon.…

2 dagen ago

David Braceras tekent bij Jacky Martens

In 2025 zal David Braceras uitkomen voor JM Honda Racing in het FIM wereldkampioenschap MX2.…

2 dagen ago

Cohen Jagielski maakt overstap naar EMX85

Na een bijzonder sterk seizoen 2024 zal Daniel Cohen Jagielski voor het komende seizoen de…

2 dagen ago