Max Nagl nu al tevreden over de 2016 testen…

Nadat hij even in strijd lag voor de MXGP wereldtitel 2015 heeft de Red Bull IceOne Husqvarna rijder Max Nagl al een volgende stap gezet richting 2016 en heeft hij samen met het team al mooie vooruitgang geboekt tijdens het testen op de ’16 FC450 motor afgelopen week. De Duitser heeft de eerste set-up en vering testen er al op zitten en zo moeten er nu enkel nog wat motoronderdelen worden getest voor hij op korte vakantie vertrekt met zijn vrouwtje Sabrina en zoontje Mason.

“De nieuwe motor voelt geweldig aan maar het is toch helemaal anders vanwege de geometrie en dat betekend dat we vanaf nul moesten beginnen met het afstellen van de vering,” zegt hij. “We hebben dan ook indrukwekkende vorderingen gemaakt in de twee dagen dat we in Frankrijk zijn geweest en we gaan nu proberen ook het motorgedeelte in orde te krijgen. Wanneer we op vakantie zijn dan weet ik dat de jongens hier en daar nog wel wat verbeteringen zullen gaan vinden en dan zullen we opnieuw gaan testen ergens midden november.”

Nagl had dan ook al een goed gevoel op de 2015 FC450 motor na z’n positieve start van het seizoen waar hij toch wel drie zeges pakte in de eerste vijf wedstrijden en kwam dan ook nog eens aan de leiding in het kampioenschap tot hij in juni tijdens de kwalificaties van zijn thuis Grand Prix in Teutschenthal zijn enkel brak. De 28-jarige Nagl wilde ook dat de WP-vering voor volgend seizoen echt prioriteit werd, het was dan ook zijn vraag om de het volledige ‘Air’ systeem te gebruiken wat al uitvoerend werd getest door teamgenoot Nathan Watson.

“Ik heb al getest met de luchtvering maar we hebben hierover nog steeds geen beslissing genomen. Het voelt anders aan en dat betekend ook een andere manier van rijden,” zei hij. “We hebben een optie om die weg in te slaan, maar we moeten hier toch wel wat meer gaan over praten met WP.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Husqvarna

Matthias

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

6 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

6 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

10 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

17 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

18 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

21 uur ago