Glenn Coldenhoff: “Fabrieks KTM voelt aan als een 250…”

Het Red Bull KTM fabrieksteam verwelkomt dit jaar een nieuwe rijder met Glenn Coldenhoff. De Nederlander word de nieuwe MXGP rijder die binnen de set-up in het team van Claudio De Carli komt te zitten naast voormalig wereldkampioen Tony Cairoli. In tegenstelling tot de Brit Tommy Searle de vorige winterperiode doorbracht op de basis van het team in Malagrotta (Rome) met het trainen en testen van de 305SX-F van Cairoli, zal Coldenhoff zich meer gaan ontwikkelen op de 450SX-F waarmee dan ook de beide rijders hun Grand Prix campagne voor `16 zullen starten.

“De aanpassing is heel geod verlopen en de motor voelt eigenlijk aan als een 250, lekker vlot en krachtig,”zegt de winnaar van de Grand Prix van Letland 2015. “Het brengt altijd wat aanpassing met zich mee als je veranderd van merk, maar op het moment voel ik me er redelijk goed op.”

Coldenhoff blijft heel rustig over zijn turbulent debuut jaar in de MXGP met de Factory Suzuki waar hij toch twee podiumplaatsen pakte met daarbij de enige overwinning voor het gele merk in 2015. Maar toch werd bedankt voor bewezen diensten bij Suzuki. De race bazen in Mattighofen hadden dus wel interesse om de 24-jarige Nederlander zijn kwaliteiten om naast Cairoli te plaatsen in het team van De Carli dat wel werd afgeslankt van drie naar twee rijders in 2016.

Voor Glenn betekend dat dit fabriekscontract hem terug op het merk brengt waar hij mee rond reed bij het behalen van zijn eerste GP overwinningen in 2013 op het Engelse Matterly Basin circuit op de MX2 motor. In 2015 was hij dan ook regelmatig in de top tien te vinden in de premier klasse en raakte hij snel gewend aan het vermogen van de 450. “We hebben al heel wat lange dagen met testen erop zitten maar we maken goeie vorderingen, maar ik denk nu wel dat we een basis set-up hebben met de motor en de vering. Nu is het enkel wat fine-tuning.” voegde hij er nog aan toe nu hij niet overzees gaat voor zijn voorbereiding te gaan doen zoals in 2015. “Geen Californie bezoek dit jaar, ik besteed nu veel tijd in Italië om samen te werken met het team en hard te trainen met mijn teamgenoten.”

Coldenhoff zijn eerste verschijning op de KTM 450SX-F zal op het eiland van Sardinie zijn op 31 januari tijdens de eerste ronde in Alghero van de drie op een volgende proeven voor het Italiaans kampioenschap.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Luc Wright

Matthias

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

1 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

5 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

6 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

8 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

8 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

17 uur ago