Cairoli over zijn problemen in Qatar maar enthousiast over de 450SX-F

De Red Bull KTM van Tony Cairoli maakte maar een onopmerkzame figuur in de paddock afgelopen zaterdag in Losail. De Siciliaan had net zijn eerste grote wedstrijd van het jaar achter de rug na wat hersteld te zijn van zijn gebroken ribben, maar toch hield hij het vol ondanks deze complicaties en kon hij de schade wat beperken met een 6 en 4 plaats om vijfde algemeen te worden in de GP.

De 30-jarige Cairoli won nog nooit één van vier edities van de Grand Prix van Qatar, maar pakte wel al eens een reekszege in 2013. “Ik wist niet wat ik moest verwachten omdat ik problemen heb met mijn rug en de zenuwen in mijn arm die erger zijn dan mijn ribben, “ zei hij. “Ik heb niet veel gevoel in mijn duim en dat hinderde mij tijdens het rijden. Ik kon niet zo goed reageren als ik in de fout ging. Ik wist dat ik niet klaar was voor 35 minuten, omdat ik slechts vier keer kon trainen voor deze race.”

“Mijn doel was om in de top tien te rijden zonder enig risico te nemen en daar ben ik al gelukkig mee,” voegde hij er nog aan toe. “Het is bijna net als vorig jaar en het feit is dat dit niet tot mijn favoriete circuits behoord en heb hier nog niet veel goeie wedstrijden gehad, maar het was zeker al positief.”

Cairoli haalde slechts drie punten meer als Shaun Simpson als KTM top rijder en beweert dat zijn set-up met de Factory 450SX-F klaar is. De multi-wereldkampioen kijkt zeker uit naar zijn eerste titel op de 450 machine sinds 2009. “Ik denk dat ik voor de crash aan mijn beste niveau zat van de afgelopen drie jaar,” zegt hij. “Ik hou echt van de motor en de set-up is beter dan vorig jaar. We hebben meer tijd gehad en mijn stijl past er beter bij.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM

Matthias

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

4 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

4 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

6 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

6 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

15 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

16 uur ago