KEMEA Yamaha Yamalube Race Report – GP2 Suphan Buri, Thailand

Vanuit de woestijn van Qatar reisde het KEMEA team door naar het warme Thailand. Dit land, met zijn rijke cultuur maar tropische klimaat, is traditioneel één van de moeilijkste wedstrijden op de MXGP kalender.

Na een moeilijke start vorige week was Valentin Guillod erop gebrand om in Thailand progressie te maken. En daar slaagde hij in. Met een 11-10 notering werd hij 12e in de eindstand, maar belangrijkst van alles was dat hij een veel beter gevoel had dan vorige week. In de tweede reeks zorgde de Zwitser op zijn YZ450F voor het allereerste KEMEA MXGP holeshot in de geschiedenis. Guillod reed het grootste deel van de wedstrijd vooraan met de toppers mee en deed veel ervaring op. Hij staat nu 12e in de tussenstand van het WK.


In de MX2 klasse begon Benoit zaterdag goed aan het weekend met een tweede plaats in de kwalificatie. Op zondag reed de Fransman twee sterke wedstrijden en was hij telkens voorin te vinden. In de eerste manche reed hij enkele ronden op de tweede plaats, maar viel dan door pijn in zijn handen terug naar de vierde plaats. In de de tweede reeks was zijn snelheid opnieuw zeer goed maar andermaal werd hij gehinderd door de blaren op zijn hand. Hij kwam als zesde aan en werd vierde in de eindstand. In de tussenstand van het WK schuift hij op naar de 7e plaats.

Brent had dit weekend het geluk niet aan zijn zijde in Thailand. Zaterdag viel hij hard in de kwalificatie en moest hij naar de kant met een pijnlijke bil. In de eerste reeks op zondag kwam de jonge Belg andermaal op dezelfde plaats ten val en verloor hij veel tijd om de motor terug aan de praat te krijgen. Hij gaf op en spaarde zijn energie voor de tweede manche waar hij na een slechte start sterk terugkwam van de 15e naar de 8e plaats. Hij wordt zo 14e in de eindstand en staat nu 9e in het kampioenschap.

Valentin Guillod: “ Het moet van 2014 geleden zijn dat ik nog een een holeshot heb genomen, dus dat voelt heel goed. Het bewijst dat de motor goed is! Door die goeie start in de tweede reeks heb ik kunnen merken dat mijn snelheid niet zo veraf meer is van de toppers. Juist bij de duels kom ik nog wat tekort en zijn zij sterker. Fysiek was ik volledig op maar ik ben blij met mijn eerste top 10 notering. Dat was het doel dus we zijn op de goeie weg!”

Benoit Paturel: “ Vandaag ging het vrij goed maar spijtig genoeg moest ik in beide manches het gas lossen door de pijn in mijn handen van de blaren. Ik voelde mij fysiek nog in orde maar had erg veel pijn in mijn handen. Ik word uiteindelijk nog vierde in de eindstand, dus das niet zo slecht voor de tweede GP. Ik merk dat het harde werk van deze winter met Jacky zijn vruchten afwerpt, dus ik kijk al uit naar Valkenswaard!”

Brent Vandoninck: “ In de eerste manche viel ik net op dezelfde plaats als op zaterdag. Het duurde twee ronden eer ik de motor terug aan de praat kreeg, dus het was de moeite niet meer om nog verder te rijden. In de tweede manche ben ik heel diep gegaan na een mindere start. Het werd echt zwart voor mijn ogen, ik heb dit nog nooit meegemaakt. Na mijn moeilijke winter ben ik nog altijd niet 100% dus ik moet hard blijven werken. Ik ben niet zo tevreden van mijn weekend. We zijn twee GP’s ver en ik had al drie grote crashes, dus daar moet ik voor opletten. Nu keren we terug naar Europa en heb ik 1 ONK en 1 BK alvorens we naar Valkenswaard gaan. Dat is een thuisrace voor mij die mij bovendien ligt, dus ik zal proberen tegen dan 100% in orde te zijn!”

Volgende week is er de eerste proef van het ONK in Axel

Foto’s: @shotbybavo

Matthias

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

6 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

9 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

13 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

14 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

16 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

16 uur ago