KEMEA Yamaha Yamalube GP Valkenswaard Preview

Komend weekend krijgen we de eerste GP op Europese bodem in Valkenswaard. Na de GP’s in Qatar en Thailand wordt dit de eerste vertrouwde GP voor zowel rijders als het ganse team. De motoren staan onder de vertrouwde tent, de talrijke fans met vele bekende gezichten en een lekker druk tijdsschema gedurende het weekend zijn de voornaamste ingrediënten voor deze GP.

De vreselijke gebeurtenissen eerder deze week zullen ongetwijfeld een domper op de gebruikelijke feestelijke sfeer brengen, maar samen mogen we ons niet laten leiden door angst en zoveel mogelijk afzakken naar het Eurocircuit.

Valkenswaard wordt ook de eerste krachtmeting voor de EK rijders. Maxime Renaux liet eerder dit seizoen reeds mooie dingen zien en kijkt dan ook uit naar zijn eerste EKMX2 wedstrijd.

Marnicq Bervoets: “ Ik ben opgelucht dat we opnieuw op vertrouwde bodem aan de slag kunnen. Die eerste GP’s zijn altijd speciaal. Het is altijd aanpassen aan temperaturen, eten, de mechaniekers werken vanuit kisten enz… Deze wedstrijden geven absoluut een andere dimensie aan het WK, maar voor mij begint nu het kampioenschap pas echt. Valkenswaard is een omloop waar ik altijd graag naar toe ben gekomen. Het circuit is niet zo zanderig meer als vroeger en is veel sneller geworden,maar toch blijft het vrij technisch en wordt het op maandag nog vrij zwaar.

Voor Maxime wordt het een eerste grote test op de YZ250F. In het voorjaar heeft hij reeds mooie dingen laten zien en heeft hij een goeie indruk achtergelaten op mij. Hij heeft een goeie snelheid, rijdt soepel op de motor en schuwt geen duels, ook niet met GP-toppers die voor het podium in het WK rijden. Het is natuurlijk nog afwachten wat de EK wedstrijd zal brengen, maar ik heb een goed gevoel.

Ook Brent komt komend weekend op een omloop die hem ligt. Hij heeft reeds bewezen dat hij de snelheid heeft om in de top 5 mee te strijden, maar kende spijtig genoeg wat valpartijen. Hij moet proberen om misschien iets minder risico’s te nemen maar zeker twee manches constant te finishen. Ik ben er van overtuigd dat ze allen fysiek helemaal in orde zijn, terwijl er velen na een kwartier beginnen te verzwakken. Dan is het niet altijd nodig hard te pushen in het begin en de situatie iets af te wachten. Ook Benoit kan hier een mooi resultaat rijden dit weekend. Hij heeft een grote progressie gemaakt in het zand. Een jaar terug werd hij nog gedubbeld op omlopen als deze, maar zijn snelheid is enorm gegroeid. Afgelopen week had hij echter wel te kampen met een zware infectie, dus het wordt afwachten hoe hij recupereert hiervan.

Valentin heeft de afgelopen weken ook een goeie stap voorwaarts gezet. Hij heeft hard getraind en rijdt al veel soepeler rond op training. Zijn overwinning afgelopen weekend in Frankrijk is heel goed voor het vertrouwen. Het wordt sowieso nog moeilijk voor hem in Valkenswaard komend weekend maar het wordt ook voor hem belangrijk twee constante resultaten te rijden en de nodige ervaring op te doen.”

Foto’s: CDS / Ray Archer (Renaux image)

Matthias

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

3 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

8 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

8 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

10 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

10 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

19 uur ago