Strijbos vond oplossingen en verbeteringen aan de motor

De voormalige dubbele vice-wereldkampioen Kevin Strijbos gaat op zoek naar een beter resultaat dan een achtste plaats die hij behaalde in zowel Qatar en de Thaise Grand Prix tijdens de eerste twee wedstrijden van de MXGP ’16 campagne. Het FIM Motocross Wereldkampioenschap is aanstaande weekend op paasmaandag al aan zijn derde wedstrijd toe met de Grand Prix van Europa in Valkenswaard. Het word meteen ook de eerste van de vier wedstrijden die in het zand worden gereden. Strijbos heeft de set-up van zijn MXGP Factory Suzuki RM-Z450 wat verfijnd en hoopt daarmee ook verlost te zien van zijn arm-pomp problemen.

“De eerste wedstrijden waren niet zo fantastisch en we weten dan ook wat we moeten verbeteren, maar ik denk dat we al een stap voorwaarts hebben gezet,” zegt de 30-jarige Strijbos na uitgebreide testen in de afgelopen twee weken na de terugkeer uit Thailand. “Het belangrijkste was de motor en de verdeling van de kracht. Ik weet dat de voor en achtervering goed werkt maar we moesten de hele combinatie beter krijgen. Ik denk dat we nog meer kunnen doen, maar het geeft me toch al zeker een beter gevoel.”

De Belgische rijder is dan ook positief over het leven onder het regime van Stefan Everts bij Suzuki sinds de 10-voudig wereldkampioen in november overnam en zo verspeelde ook Strijbos zijn mentor (Joel Smets) die naar KTM verhuisde. Maar toch hoopt de #22 zijn snelheid en het vormpeil terug te vinden zoals hij in 2014 verdienstelijk op de derde plaats eindigde in het wereldkampioenschap MXGP en tweede werd in de ’14 Motocross of Nations. “Ik wil niet zeggen dat mijn seizoen pas in Valkenswaard start, Ik denk niet dat ik me extra druk moet opleggen om het podium te halen en het team zelf verwacht dat ook niet,” zegt hij. “Maar we moeten gewoon beter doen dan de eerste twee wedstrijden en dan vanaf daar verder opbouwen.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki

Matthias

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

1 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

5 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

6 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

8 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

8 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

17 uur ago