Categories: NieuwsPersberichten

Max Anstie scoort opnieuw een tweede plaats in het WK MX2

Max Anstie van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Leon, Mexico opnieuw een tweede plaats weten te scoren. Achteraf hadden dit er twee kunnen zijn want in de eerste manche kreeg Anstie in de slotfase op een tweede plaats rijdend af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Thomas Covington kwam met een geblesseerde vinger aan de start maar wist toch met een 12-14 belangrijke punten te scoren in de manches.

Op zaterdag kreeg Thomas Covington gelijk een tegenslag voor de kiezen. De winnaar van vorig jaar in Mexico kwam ten val waarbij er een vinger uit de kom schoot. Ondanks dit was Covington toch vastbesloten om te rijden en kwalificeerde zich dan ook nog als elfde voor de wedstrijd. Ook met Max Anstie ging het lekker op zaterdag. Hij vocht in een groepje tot aan de derde man maar had net iets te weinig tijd om het verschil te kunnen maken waardoor hij zich als vijfde kwalificeerde.

In de eerste manche was het circuit verraderlijk glad omdat de organisatie vlak voor de start het circuit had gesproeid. Dit ondervond Thomas die tijdens de eerste ronde ten val kwam en ver achter de rest van het deelnemersveld aan een inhaalrace moest beginnen. Max Anstie pakte kopstart en streed in de beginfase goed mee in de kopgroep. Met een constant tempo wist hij kopman Jeffrey Herlings redelijk goed te volgen en leek op een tweede plaats af te stevenen. Helaas sloeg het noodlot opnieuw toe voor Anstie want hij kreeg in de voorlaatste ronde af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Thomas had voor de manche een injectie in zijn vinger gehad om de pijn te kunnen verdragen. Ondanks zijn grote achterstand kwam hij hard terug naar voren en wist er toch nog een nette twaalfde plaats uit te halen.

Max Anstie was belust op revanche voor de tweede manche. Samen met Thomas pakte hij een hele goede start en samen doken ze op een tweede en derde plaats de eerste bocht in. Op het verraderlijke circuit reed Anstie een gecontroleerde wedstrijd en wist de tweede plaats in handen te houden tot aan de finish. Thomas had in de tweede manche veel last van zijn vinger maar ging door tot op het tandvlees en wist er met een veertiende plaats toch nog zeven punten uit te slepen.

Omdat Max Anstie in de eerste manche niet over de finish was gekomen, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een negende plaats en Thomas Covington sloot de dag af op een dertiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Anstie opgeklommen naar een tiende plaats en Covington bezet momenteel de dertiende plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Kegums in Letland. Aankomende zondag zal Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing van start gaan in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

[one_half]Daguitslag Grand Prix MX2 Mexico
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jeremy Seewer 40 Pnt
3 Vsevolod Brylyakov 37 Pnt
4 Pauls Jonass 36 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 32 Pnt
9 Max Anstie 25 Pnt
13 Thomas Covington 16 Pnt
[/one_half] [one_half_last]Tussenstand wereldkampioenschap MX2
1 Jeffrey Herlings 250 Pnt
2 Jeremy Seewer 192 Pnt
3 Pauls Jonass 166 Pnt
4 Aleksandr Tonkov 163 Pnt
5 Petar Petrov 132 Pnt
10 Max Anstie 82 Pnt
13 Thomas Covington 70 Pnt
[/one_half_last]

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

1 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

5 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

6 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

8 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

8 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

17 uur ago