Paulin eindelijk klaar voor MXGP na spier probleem?

De MXGP kan zich heel waarschijnlijk opmaken voor de terugkeer van HRC rijder Gautier Paulin komend weekend voor de achtste wedstrijd in het Italiaanse Trentino. De Honda fabrieksrijder liep tijdens een training een rug en ribblessure op in de voorbereiding voor de derde GP van het seizoen. Maar met wat problemen aan de spier in zijn rug liep het herstel toch wel wat vertraging op.

“Het plan was dat Gautier hier zou terug keren,” zei HRC Team General Manager Roger Harvey afgelopen weekend in Teutschenthal tijdens de Duitse Grand Prix. “ Maar een spier bezorgde hem meer problemen dan het oorspronkelijk letsel. We moesten het nemen zoals het was, want het is heel pijnlijk en de kans bestond dat de spier kon scheuren, dus hij moest er voorzichtig mee verder werken.”

“Het plan is nu Arco, dat was toch ons oorspronkelijk idee om terug te keren in deze laatste van drie opeenvolgende wedstrijden,” vervolgd hij. “Alles ging goed en hij was aan het opbouwen en harder met de motor aan het trainen, maar de spier kwam opsteken en we moesten terug voorzichtig zijn.”

Het succes van Tim Gajser met Honda heeft de druk op het fabrieksteam wat verlicht, omdat de fabrikant nog steeds aan het jagen is op hun eerste titel in de premier klasse sinds 2000 en misschien wel de tweede voor de Sloveen op rij nadat hij vorig seizoen al de MX2 titel pakte.

Paulin heeft een tweejarig overeenkomst met Honda en dat verloopt dus einde van het seizoen. Met het gevolg dat de rijder afgelopen twee maanden afwezig was op de Grand Prix scene, word er wel gespeculeerd over zijn toekomst en worden er linken gelegd naar een plaatsje in de AMA voor 2017. Hoewel de Fransman herhaaldelijk al heeft verklaard tevreden te zijn met een verder verblijf in het Grand Prix wereldje.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: @shotbybavo

Matthias

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

4 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

4 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

6 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

6 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

15 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

16 uur ago