Damon Graulus naar de MXGP met 24MX Honda

Damon Graulus gaat van klasse veranderen. Vanaf de GP van Frankrijk zal Graulus voor 24MX Lucas Oil Honda uitkomen op de CRF450R. Damon wordt zo de collega vervangvrijder van Pritt Rätsep, die maakte vorig weekend in Talavera de la Reina (Spanje) zijn MXGP debuut.

De 21-jarige Graulus is de regerende Nederlandse MX2 kampioen. Vorig jaar werd hij in de EMX250 vice-kampioen na Nick Kouwenberg. Damon staat bekend om zijn vloeiende rijstijl en goede techniek. Als jeugdrijder was hij vooral in Frankrijk aan de slag waar hij knappe resultaten neerzette in de 65cc en 85cc. In 2014 werd hij bovendien Frans MX2 kampioen.

Damon Graulus: “Op dit moment in mijn carrière is een overstap op een 450 voor mij de beste keuze. De CRF450R past goed bij mijn stijl en geeft me de beste mogelijkheden om me verder te ontwikkelen als rijder. Ik kijk er naar uit om met het team en met Ken De Dycker, die me zal coachen, samen te werken. Bedankt aan iedereen bij 24MX Lucas Oil Honda en al mijn fans.”

Patriek Heydens, team manager 24MX Lucas Oil Honda: “Het is nooit makkelijk om een geschikte vervanger te vinden. Daarom zijn we erg blij met de komst van Damon Graulus. Het niveau in MXGP was nooit hoger, dat geldt voor alle aspecten van de sport zowel het rijden, de fysiek als de prestaties van de motoren. Toch geloven we dat Damon een mooi potentieel heeft op de 450.”

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

2 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

5 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

10 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

10 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

12 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

12 uur ago