Guillod begint zich goed te voelen in de MXGP en heeft het over 2017

De voormalige Europees kampioen en MX2 Grand Prix winnaar Valentin Guillod heeft gereageerd wat de reden is van zijn steile opgang en snelheid in de MXGP op de Factory Rinaldi YZ450FM waar hij toch wel stilletjes aan in de top vijf duikt van de premier klasse in zijn eerste seizoen na zijn overstap uit de MX2 klasse.

De 23-jarige Zwitser boekte drie top zeven plaatsen in de laatste zes gereden reeksen en toont zich meer en meer aan de voorkant van de MXGP en dat in de meest sterk concurrerende klasse die er in de afgelopen jaren al geweest is. Bij Guillod is de vooruitgang wel echt merkbaar omdat hij in de eerste zes reeksen van het seizoen er maar amper één keer in slaagde om in de top tien te rijden.

“Ik wist dat het in de eerste GP’s niet gemakkelijk zou zijn in de MXGP en het was echt moeilijk om in de top tien te rijder!” Zei de Kemea Yamaha rijder. “Maar eindelijk ben ik er in geslaagd om in die positie te komen. Ik ben blij op de manier hoe het nu gaat, maar ik geeft ook toe dat ik in het begin ook worstelde om de motor te leren kennen en de juiste set-up te vinden.”

“We hebben de afstelling van de motor gewijzigd met wat meer kracht aan de onderkant en hem zo soepeler en minder agressief te krijgen,” laat hij nog weten.

Guillod is naar verluid nu al met het frame van de Factory YZ450F aan het rijden voor 2017, maar van binnen uit het Michele Rinaldi Monster Energy Yamaha team gaat het gerucht dat Jeremy van Horebeek misschien wel eens een aanbieding van Suzuki gaat accepteren. De #92 maakte bijna deel uit van het Italiaanse team nadat hij na een ruzie met het Wilvo Standing Construct afgelopen winter ergens anders moest geplaatst worden door zijn lopende contract met Yamaha Motor Europe. Een samenvoeging met MXGP Wereldkampioen Romain Febvre was voor Rinaldi geen optie, maar zou wel de gespannen relatie wat ontdooid hebben.

“Ik weet het echt niet voor volgend jaar, maar ik weet dat Febvre mij niet zo moet en dat is één van de redenen dat ik bij Kemea zit en niet bij Rinaldi ben. We zullen wel zien als hij van gedacht veranderd, maar we zullen er in de komende weken wel over spreken,” zei Guillod. “We hebben een echt goeie motor en een goed team, dus we zullen wel zien.”

Guillod trok ook aanbiedingen van andere merken aan maar toegegeven na een korte onderhandeling met Suzuki, was het toch na zeer gevorderde onderhandelingen vorig jaar met Yamaha wat hem deed beslissen om een tweede termijn in het blauw te blijven zitten.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha

Matthias

Recent Posts

Voorlopige 2025 MXGP kalender uit

De FIM en WK motorcross promotor Infront Racing hebben de traditionele eerste versie van de…

1 uur ago

MON: Dagzege Britt van der Werff, titel voor Kaylee van Dam

Afgelopen zondag vond in Bergharen de voorlaatste wedstrijd plaats in de damesklasse. Voor Kaylee van…

2 uur ago

Christian Craig keert terug bij Star Racing-Yamaha

Na twee seizoenen met Rockstar Energy-Husqvarna Factory Racing keert Christian Craig in 2025 terug bij…

2 uur ago

Het Frans zandkampioenschap gaat komend weekend van start

Het alom bekende Championnat de France des Sables staat in de startblokken voor een nieuw…

3 uur ago

Herfststage JB’s MX Academy in Veldhoven

Sportief bezig blijven tijdens de herfstvakantie? Bijleren, samen met een leuke groep crossers onder begeleiding…

6 uur ago

VIDEO: Stefan Everts vs James Stewart op de MXoN van 2006

Ook in 2006 was de MXoN te gast in Matterley Basin. Afgelopen weekend was de…

6 uur ago