Verslag + mini galerij BMB te Genk!

Desondanks de felle regenbuien die Europe en vooral België teisteren de laatste weken ging de BMB wedstrijd in Genk gewoon door. De organisatie heeft zichzelf overtroffen door het circuit zo goed mogelijk moddervrij te maken en zo kon er netjes geracet worden op de Horensbergdam. Jammer genoeg bleven er toch veel rijders en toeschouwers thuis, maar dat maakte de wedstrijden niet minder leuk.

 

In de MX2 klasse leek het een Cedric Grobben feestje te worden, maar in de eerste manche moest hij na een fout in de openingsronden terug komen van een 11e plaats. Ondertussen was het Mark Boot die vooraan de leiding had overgenomen en het gat richting het pak steeds groter maakte. Eens Grobben aangekomen op de tweede plaats reed hij vrij snel het gat toe richting Boot. Maar Mark Boot verhoogde zijn tempo en Grobben beet zijn tanden stuk op de Nederlander en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Derde werd Rob Konings.

In de tweede manche was het van start tot finish Cedric Grobben die het MX2 pak leidde, op het zware circuit stuurde hij beter dan de rest zijn moto door de diepe sporen en verraderlijke knippen. Rob Konings werd ditmaal tweede en Jordan Hebette derde. Dit is ook meteen het dagklassement. Mark Boot moest na minder dan één ronde al de wedstrijd verlaten.

 

Bij de MX1 klasse kregen we een mooi duel te zien in de eerste manche. Andy Truyts had een goede start en begon een kloof te slaan op Roy Sillien. Wanneer Kenny Vandueren met nog 4 ronden te gaan voorbij gaat aan Sillien, begint het publiek zich op te maken voor een mooi duel. Vandueren kwam ronde per ronde iets dichter bij Truyts. Echter Truyts knokte tot op het einde clinchte de eerste plaats. Vandueren werd tweed en Sillien derde.

In de tweede manche was het een Kenny Vandueren show, met een holeshot bouwde hij ronde per ronde zijn voorsprong uit en won hij zichtbaar makkelijk de tweede manche. Roy Sillien die een goede eerste manche had afgewerkt en er ook goed bij zat in de start ging er bij liggen in de eerste ronde. Op die manier zat Andy Truyts snel op een tweede plaats en Roel Geurts op een derde. En ook in het dagklassement is dit de top-3

 

Foto’s: Frederik Van Eeckhoven

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

3 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

6 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

11 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

12 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

13 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

13 uur ago