Guillod aan de beterende hand na opgelopen handblessure

Kemea Yamaha rijder Valentin Guillod hoopt weer volledig fit te zijn voor Grand Prix van Tsjechië op het circuit van Loket volgend weekend, nadat hij tien dagen geleden een serieuze wonde op liep aan de rechterhand. De Zwitserse MXGP Rookie maakte al wel wat indruk in zijn eerste seizoen in de premier klasse, maar blesseerde zich aan zijn hand na een val op training op het circuit van Lommel en er moesten wel meer dan een 20-tal hechtingen aangebracht worden.

“Het was weerzinwekkend eigenlijk en ik ben er nog steeds niet zeker van wat de oorzaak was maar wij denken aan de voorrem,” zei de voormalig Europees kampioen. “Ik nam dan ook speciale zorg om het schoon te houden en natuurlijk bleef ik ook van de motor. Maar het ingewikkelde van de wonde is dat het heel dicht bij de pols op de bovenkant van de hand is en dat is de plaats waar de huid altijd wel in beweging is.”

Guillod die derde werd vorig jaar in de MX2 klasse, heeft zich in de kijker gereden en opgewerkt naar een zevende plaats in de MXGP tussenstand en scoorde een top drie plaats in Matterley Basin tijdens de Britse Grand Prix. Hij geniet naar verluid ook van serieuze belangstellingen van twee fabrieksteams. Hoewel zijn kansen op een derde termijn in de Yamaha kleuren in één klap wel verminderde omdat vorige week ook Jeremy Van Horebeek bevestigde om opnieuw de partner van Romain Febvre te worden in het Monster Energy Yamaha team voor 2017.

Eigenlijk kan het Yamaha team wel een derde motor inzetten en heeft dat in het verleden al gedaan. Maar Guillod heeft wel een niet zo goeie relatie met wereldkampioen Febvre en tijdens de laatste Grand Prix van Frankrijk botste het weeral op de baan. “Op dit moment ben ik niet zeker wat er gaat gebeuren,” zegt hij. “Het positieve ding is dat ik al enige belangstellingen en aanbiedingen heb om over na te denken. Ik voel me goed op de Yamaha maar de beide plaatsen zijn al bezet in het fabrieksteam en als Kemea enkel MX2 word dan zullen we verder moeten zien.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha

Matthias

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

2 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

3 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

5 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

5 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

14 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

15 uur ago