Gaat Glen Helen de MXON 2017 verliezen?

De geruchten doen de ronde dat de Motocross of Nations van 2017 niet naar het beroemde Californische Glen Helen Raceway zal gaan voor al de 71é editie van dit jaarlijks evenement. Desondanks dat deze wedstrijd op de 2017 kalender al bijna twee jaar gepland is en de Naties terug keert op Amerikaanse bodem voor het eerst sinds 2010 waar toen de wedstrijd werd gehouden in Thunder Valley –Colorado. Lijkt nu politieke problemen rond het San Bernardino circuit er voor te zorgen dat de grootste wedstrijd van het jaar van de kalender lijkt te verdwijnen daar.

Voor het tweede jaar op rij word er in Glen Helen op 11 september de laatste MXGP van het jaar georganiseerd. Bud Feldkamp is nog steeds de bondgenoot en initiatiefnemer in de VS voor de Grand Prix en de MXDN te organiseren voor Youthstream. Het bedrijf is nog steeds alles in het werk aan het zetten om toch verder te gaan.

“Youthstream heeft zich er toe verbonden om de MXON 2017 in de USA op het Glen Helen Raceway circuit te laten doorgaan, maar er zijn wat problemen met de AMA en Glen Helen die moeten dus eerst opgehelderd worden voor dat het officieel gemaakt kan worden,” zegt Voorzitter Guiseppe Luongo in een exclusieve verklaring. “Glen Helen is een uitstekende organisator en ze hebben ook al verschillende MXGP evenementen georganiseerd en Bud Feldkamp is een geweldige partner en een echte fan van de MXGP en de MXON.”

De onrust voor de MXON is waarschijnlijk veroorzaakt door een aantal vermeende slechte reacties binnen de AMA over de nieuwe Grand Prix van Amerika op het Charlotte Motor Speedway circuit, dat plaats heeft één week voor de 2016 Grand Prix in Glen Helen en staat ook op de voorlopige kalender voor 2017.

De AMA werd ook gecontacteerd voor wat informatie en een antwoord, maar zij weigeren hier commentaar op te geven.

De Motocross of Nations komt dus voor de tweede keer in de afgelopen tien jaar naar de Verenigde Staten. In 2007 was de MXON nog te gast in Budds Creek – Maryland en daarna maakte ze in 2010 nog de oversteek naar Lakewood. De 70é editie zal dit jaar in Italië op 24 & 25 september plaats hebben op het wonderbaarlijke circuit van Maggiora Park.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: MXGP

Matthias

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

52 minuten ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

4 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

8 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

9 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

11 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

11 uur ago