Kopzorgen bij het Red Bull KTM MX2 team

Het Red Bull KTM MX2 team is letterlijk wat onthoofd voor de start Grand Prix van België komend weekend in Lommel. Nadat we al eerder Jeffrey Herlings zagen uitvallen met een sleutelbeenbreuk en daardoor vorige week al de Tsjechische Grand Prix moest missen. Moet de Nederlander nu ook de Grand Prix van België aan zich laten voorbij gaan, wanneer hij terug zijn entree zal maken word nog wat afwachten.

Jeffrey Herlings: “Ik zou kunnen rijden, maar mijn sleutelbeen is nog kwetsbaar. Mocht ik er weer een smakker maken dan is het misschien einde seizoen. Als dit nou de laatste race van het jaar was, hadden we een andere beslissing genomen. Maar nú wil ik het risico niet nemen. Vorig seizoen ben ik na mijn blessure te snel op de motor gestapt. Daar heb ik wel van geleerd. Jammer is het wel. Lommel is bijna een thuiscircuit waar ik eigenlijk niet kan verliezen. Maar dit is toch de verstandigste beslissing op dit moment.”

Na Herlings kwam ook de tweede rijder van het Red Bull KTM MX2 team vorige week in het Tsjechische Loket zwaar ten val. De Letse Pauls Jonass stapte er in de eerste reeks wel zwaar af en diende dan ook naar het ziekenhuis worden overgebracht. Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld, maar mocht hij wel een nachtje in het ziekenhuis slapen met een hersenschudding. Jonass heeft gisteren nog een laatste check up gedaan met de dokter, maar het resultaat was negatief en zo werd er besloten om niet van start te gaan in Lommel.

Na dit minder goeie nieuws kregen we wel positief nieuws uit het kamp van Davy Pootjes. De Nederlander had tijdens de Grand Prix van Tsjechië al problemen met een ontsteking in een pees van zijn pols. Na een weekje rust gaat Pootjes het toch proberen, al geven dokters hem niet de zekerheid dat hij twee zware reeksen zal kunnen afwerken in de zandbak van Lommel.

Door al dit blessureleed binnen het Red Bull KTM MX2 team brengen ze in Lommel de jonge Spanjaard Jorge Prado aan de start. Prado die normaal in de EMX250 start en momenteel op een vierde plaats in het kampioenschap zal dus zijn Grand Prix debuut maken in de MX2 klasse.

Tekst : @Kris…
Foto : KTM Images

Matthias

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

11 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

14 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

19 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

19 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

21 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

21 uur ago