Categories: AmateurMONSlideshow

MON lanceert de Galvincup!

Nederland is een nieuwe competitie met een flinke prijzenpot rijker: de Galvincup. Die bestaat uit vijf wedstrijden en wordt parallel aan de 24MX NK Nationale motorcross verreden. De MON koos er bewust voor om het opzet simpel te houden want er is maar één klasse. Alle MON Inters bewijshouders mogen deelnemen aan de Galvincup. De inzet is een prijzenpot van meer dan €12.000!



Op 5 maart gaat-ie van start in Boekel. De winnaar van de cup mag aan het eind een cheque cashen van maar liefst €3000. Tot en met de 20ste plaats in het eindklassement zijn er premies. Dus ook als je net naast het podium belandt, kan je rekenen op een flinke opsteker.

“De Galvincup creëert extra rijgelegenheid voor alle startbewijshouders uit de Interklassen van MON en stimuleert rijders om het beste uit zichzelf te halen. Galvin en enkele subsponsors geven de motorcross met dit grandioze gebaar een nieuwe impuls, waar wij ontzettend blij mee zijn. Dankzij de steun van Galvin en anderen heeft de motorcross de wind eens in haar rug en zijn we een stapje dichterbij het realiseren van onze doelstelling: het laagdrempelig maken en houden van de sport,” aldus Nico Troost, directeur van MON.

Heikki van den Berg, voormalig motorcrossvedette en directeur van Galvin Elektrolytisch Verzinkwerk: “ Ik liep al langer met de gedachten om iets op te zetten voor de rijders , mede dankzij MON krijgt dat nu een invulling.”

MX 2 en MX Open Inters kunnen zich nog aanmelden voor deelname met een mailtje naar info@mon.nl. Meer informatie over “MON’s eredivisie” (waaronder het wedstrijdprogramma en het premieoverzicht) vind je op www.mon.nl/Galvincup.

Behalve Galvin ondersteunen o.a. Van De Laar Racing, HGS Exhaust systems, Ecomaxx Fuels, Hannamax, Twin Air, Wiseco, TMV en Laurense Motors Kawasaki deze nieuwe competitie.

Kalender Galvincup
Boekel 05-03-2017
Stevensbeek 05-06-2017
Oss 03-09-2017
Berghem 01-10-2017
Meijel 29-10-2017



Foto: MON

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

4 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

4 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

8 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

15 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

16 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

18 uur ago