Desalle nog niets beslist voor 2018

Clement Desalle heeft zijn positie in het huidige fabrieksteam voor het FIM Wereldkampioenschap van 2018 wel versterkt in zijn tweede seizoen al met het Monster Energy Kawasaki team. De Belgische rijder won de laatste twee ronden van de MXGP in Frankrijk en Rusland en staat momenteel als nummer twee in de tussenstand van het kampioenschap.

Desalle bracht al eerder zes jaar door op de Suzuki tot hij verhuisde naar het in Nederlandse gehuisveste KRT terecht kwam in het team van de voormalige monteur Francois Lamariey die fungeert als Manager van het team. De 28-jarige Desalle won al de Grand Prix van Nederland (Assen) in zijn eerste jaar op de nieuwe KX450F, al brak hij toen al zijn voorarm voor de start van het seizoen. Dit jaar heeft de #25 het wat rustiger aan opgebouwd maar is nu toch al een regelmatige podium bezoeker wat hem terug brengt op het niveau van zijn Suzuki periode.

Desalle is misschien wel één van de toprijders uit de MXGP die einde contract zijn (Tony Cairoli, Romain Febvre, Tim Gajser, Gautier Paulin, Max Anstie, Shaun Simpson en Jeffrey Herlings zijn allemaal onder contract voor 2018) en word meer en meer aantrekkelijker om aan te trekken. Ondanks de speculaties zal Desalle naar alle waarschijnlijk bij het project van Kawasaki blijven waar hij eind 2015 zijn handtekening zette, maar natuurlijk zullen de speculaties blijven duren.

“Op dit moment ben ik enkel bezig met mijn rijden,” liet Desalle weten enkele weken geleden na de Grand Prix van Duitsland. “Het is automatisch wanneer een rijder en team aan het einde van hun contract komen dat mensen gaan beginnen praten. Het team (KRT) wil me zeker niet storen in het weekend met dit onderwerp en dat vind ik goed, we hebben al een dialoog gehad maar we zullen wel zien in de komende weken. Ik kan nu nog geen antwoord of details geven.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Kawasaki Racing

Matthias

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

13 minuten ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

5 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

5 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

7 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

7 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

16 uur ago