Categories: MXGP & EMXSlideshow

Regelmaat loont voor Arnaud Tonus

Het Wilvo Yamaha MXGP team reisde afgelopen week af naar het Portugese Agueda, waar de rode aarde op hen wachtte. Shaun Simpson stond voor de vierde keer dit seizoen aan de kant na de blessure die hij een week eerder opliep in het Italiaanse Ottobiano. Hierdoor was Arnaud Tonus opnieuw de enigste rijder onder de blauwe Yamaha tent. 

Tijdens de training op zaterdag waren er genoeg redenen om tevreden uit te kijken naar de zondag. Tonus streed elke sessie om een plaats binnen de top vijf. Het enige wat tegen zat was de hitte tijdens de kwalificatieheat, hierdoor waren de omstandigheden verre van ideaal maar gelukkig kon Arnaud er door zijn ervaring redelijk goed mee omgaan. Dit resulteerde in een zeventiende plaats en hierdoor had hij een redelijke uitgangspositie voor de manches op zondag.

In de eerste manche kende Tonus een redelijke start waarna hij de eerste ronde door kwam op een dertiende positie. Vervolgens wist “4” constante rondetijden neer te zetten waardoor hij nog enkele plaatsen goed wist te maken. Dit leverde Arnaud uiteindelijk de negende plaats op bij het vallen van de zwart/wit geblokte vlag. Dit betekende voor Tonus de zevende manche in successie dat hij zijn YZ450F binnen de top tien wist af te leveren.

Ook in de tweede manche begon Tonus met een aantal sterke ronden aan de wedstrijd. Hierdoor kwam hij in de beginfase al aan op een zesde plaats. Vervolgens ontvouwde zich een enerverende manche waarna de Wilvo Yamaha MXGP-rijder als zevende over de finish kwam. Dit leverde uiteindelijk zesentwintig punten op waardoor Arnaud weer inloopt op de rijders voor zich in het kampioenschap.

Het Wilvo Yamaha MXGP Team gaat nu genieten van de onderbreking in het wereldkampioenschap alvorens het MXGP seizoen weer op te pakken tijdens de Grand Prix van Tsjechië op 22-23 juli.

Arnaud Tonus: “Door mijn beperkte keuzemogelijkheden aan het starthek was het niet makkelijk. Hierdoor had ik in beide manches geen geweldige start. Daarna duurde het in de eerste manche best lang voordat ik me naar voren wist op te werken maar gedurende de manche ging het steeds beter. In de tweede manche kende ik een hele sterke beginfase en zat ik meteen in de top tien. Alles bij elkaar was het een goed weekend, maar ik heb gemerkt dat ik nog moet werken om het hoge tempo de hele manche vol te houden. Maar zoals ik al zei, alles bij elkaar was het een goed weekend.”

Steven

Recent Posts

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

28 minuten ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

2 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

2 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

11 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

12 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

15 uur ago