Herlings twijfelachtig over titelkansen, maar praat over nieuw doel…

Red Bull KTM rijder Jeffrey Herlings is erg voorzichtig over zijn kansen om als derde “Rookie” op rij de MXGP wereldtitel kroon te pakken. Zijn entree in de MXGP klasse werd al meteen wat belemmerd door een gebroken hand en het onderschatte van de concurrentie in deze premier klasse van de motocross. Toch heeft de drievoudige MX2 Wereldkampioen zich wat kunnen aanpassen aan de MXGP klasse en staat hij momenteel tot op een vijftal punten van de tweede plaats in de tussenstand.

De Nederlander heeft in totaal een zestal podiums kunnen pakken waaronder één zege en een vijftal tweede plaatsen en pakte daarmee al meer trofeeën dan merkgenoot Tony Cairoli in de laatste zeven wedstrijden en dit sinds zijn eerste verschijning op het podium tijdens de MXGP in Valkenswaard.

“Ik denk niet dat ik het kampioenschap kan winnen zonder een beetje geluk aan mijn zijde, maar natuurlijk wens je niemand pech of een blessuren toe en moeten we realistisch blijven.” zegt Herlings die op één punt staat van derde man Gautier Paulin en op vijf punten van Clement Desalle. Op leider Cairoli bedraagt de achterstand toch al een 96 punten dat is bijna twee volledige Grand Prix’s met nog maar slecht zeven te gaan op de kalender.

Herlings die een nieuwe lange termijn ondertekende met KTM kan er voor zorgen dat er een 1-2 mogelijk is in de eindstand van de MXGP en dat zou voor de Oostenrijkers een primeur zijn. (Ken De Dijcker pakte een derde plaats op KTM toen teamgenoot Tony Cairoli in 2013 de titel binnen pakte.)

“Na zo een slechte start van het seizoen is een tweede plaats in het kampioenschap niet zo slecht zou ik zeggen.” merkt hij op. “Ik voel dat ik dat terug naar het team moet kunnen geven, want ze hebben zo hard gewerkt voor mij. We zitten misschien wel in verschillende teams (ik en Tony), maar aan het eind van de dag zijn één familie.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM Images

Matthias

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

4 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

5 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

6 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

6 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

16 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

16 uur ago