Categories: AMA RacingSlideshow

HOT: Trey Canard stopt als professioneel crosser!

Red Bull KTM fabrieksrijder Trey Canard heeft onverwacht aangekondigd dat hij met onmiddellijke ingang zijn carrière beëindigt!  De 26-jarige Canard won twee titels (één SX en één outdoor) in de Lites klasse en heeft 5 overwinningen in de 450 achter zijn naam.

Na een erg succesvolle carrière als amateur werd de coureur uit Oklahoma  in 2007  prof.  In 2008 won hij al meteen het AMA Supercross Lites East Championship, in 2010 volgde het AMA Motocross Lites Championship op. Voor eigen publiek in Thunder Valley reed hij in 2010 naar de overwinning in de MXoN met Team USA. Zijn 450 loopbaan begon sterk in 2011 toen hij als kersvers fabrieks Honda piloot naar drie SX zeges reed. Na zes seizoenen met Honda stapt hij voor 2017 over naar KTM. De voorbije seizoenen belandde de sympathieke Amerikaan echter van de ene blessure in de andere. Dit jaar reed Canard omwille van blessures slechts zes SX wedstrijden en twee outdoors.

Trey Canard: “Ik hou van racen en mijn passie voor motorcross is nog altijd hetzelfde maar er komt een tijd in de carrière van elke rijder dat je beseft dat het beter is om te stoppen. Hoewel je mentaal wel verder wil, laat het lichaam dat soms niet toe. Ik heb in mijn loopbaan veel letsels gehad en ik heb altijd mijn best gedaan om te genezen en sterk terugkomen. Nu voel ik me echter niet langer in staat om mezelf terug te brengen naar het niveau dat ik nodig heb om op het hoogste niveau competitief te zien. Ik ben verdrietig om afscheid te nemen, maar tegelijk ook heel dankbaar en dankbaar voor de laatste 10 jaar van mijn leven. Ik had nooit kunnen dromen dat ik de dingen zou doen die ik kon doen. Het is fantastisch om mijn jeugddroom te kunnen verwezenlijken en om zoveel geweldige fans en mensen in de motorindustrie te leren kennen.”

Canard stond bekend als een gedreven rijder op het circuit en een positief rolmodel voor zowel fans als concurrenten. Ondanks de vele tegenslagen en blessures, waaronder een gebroken rug in 2012, bleef Trey vastberaden. Als persoon was de gelovige Canard dan ook heel positief ingesteld. Hierdoor maakte hij zowel op als naast het circuit indruk, door zijn prestaties en zijn persoonlijkheid.

 

Foto: Alpinestars

Steven

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

2 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

7 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

7 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

9 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

9 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

18 uur ago