KEMEA Yamaha Official – Race Report Assen

Het legendarische TT-circuit in Assen, ook gekend als ‘the cathedral of speed’ was afgelopen weekend het strijdtoneel van de voorlaatste GP van dit seizoen. Net zoals in de voorbije jaren toverde de organisatie in een week tijd met vele tonnen zand het circuit om naar een echte MXGP omloop met mooie zitplaatsen voor de toeschouwers. Hevige regen in de week en op zaterdag maakten de omloop erg zwaar maar gelukkig kregen we op zondag een droge dag boven Assen voor de wedstrijden.

In de kwalificatiewedstrijd kwam Brent als 12e over de finish maar werd nadien 5 plaatsen achteruitgezet in de uitslag wegens een te luide motor bij de geluidscontrole na de wedstrijd. Alvin finishte als 14e maar schoof door de straf van Brent een plaatsje op.

In een dragrace langs de startlijn, net zoals bij de MotoGP, kwamen de KEMEA rijders als 15e en 16e door na de eerste bochten. Brent kwam al vlug naar de pitlane met motorproblemen en moest opgeven. Alvin maakte enkele plaatsen goed en beëindigde de wedstrijd op de 13e plaats.

In de tweede reeks reden Brent en Alvin beiden buiten de top 10 in de eerste ronden van de wedstrijd, maar beiden konden ze op de loodzware omloop enkele plaatsen goedmaken om uiteindelijk als 10e en 11e te finishen. Alvin werd 12e in de daguitslag en blijft 14e in de WK-stand. Brent werd 14e in de eindstand en blijft op de 10e plaats in de tussenstand. Benoit staat ondanks dat hij de laatste twee wedstrijd moest missen nog altijd op de vierde plaats in de WK-stand.

Alvin Ostlund: “ Ik had het ganse weekend problemen om plaatsen te vinden om te passeren op de omloop. En met niet de beste start wordt het dan moeilijk om veel op te schuiven. In de tweede reeks had ik een betere start, maar ik koos enkele slechte lijnen en verloor vele plaatsen. Naar het einde toe vond ik een tweede adem en ging het steeds beter. Ik maakte nog enkele plaatsen goed, maar ben over het algemeen niet tevreden met het resultaat.”

Brent Vandoninck: “ Ik ben zeker niet tevreden met de resultaten dit weekend. Na de straf die ik zaterdag kreeg was ik supergemotiveerd en voelde ik mij goed zondag. In de eerste manche moest ik al snel naar de kant met motorproblemen. In de tweede reeks ging het rijden goed en kon ik enkele plaatsen goedmaken. Ik had een goed ritme vast en naderde op de rijders voor mij, maar in de laatste ronde verloor ik terrein door enkele gedubbelde rijders en ging ik zelf een paar keer in de fout. De snelheid was er maar eens te meer wordt dit niet weerspiegeld in resultaten… Nog één wedstrijd te gaan nu en de bedoeling is om het seizoen met een goed resultaat af te sluiten!

Foto’s @cdsimages

Matthias

Recent Posts

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

5 minuten ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

9 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

10 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

13 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

20 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

21 uur ago