MCLB: Wybo is primus in Wingene!

Na de spannende ontknoping van het Belgisch Kampioenschap bij de Inters in de MCLB federatie, keerde de rust weder in Wingene. De hoofdrolspelers van het kampioenschap David Segers en Wietse Brackman namen alvast even tijd voor zichzelf, en dat gaf extra opportuniteiten voor piloten zoals Jurgen Wybo, Torpjurn Van Hoe en Dylan Verleysen.

In de eerste manche was het alvast Dylan Verleysen die de overwinning naar zich toe wist te trekken. Dit in extremis na een enorm interessante reeks gekruid door de man op Yamaha en Jurgen Wybo! Jurgen Wybo leidde het overgrote deel van de wedstrijd maar moest op enkele bochten van het einde toch z’n leiderspositie afgeven aan de jonge wolf Verleysen. Waardoor “Woby’ tevreden moest zijn met een tweede positie voor Jaimy Deleersnijder en Torpjurn Van Hoe. Tim Vandriessche werd knap vijfde als eerste MX2 piloot!

De tweede manche kwam op gang met een kopstart voor de verrassende Gilles Tack, hij vocht als een bezetene voor wat hij waard was maar zag in de vierde ronde Jurgen Wybo voorbij komen. Deze had na een mindere start zich naar voor gewerkt en reed na het overnemen van de leiding naar de overwinning. Gilles Tack op zijn beurt zakte verder weg naar een vijfde plaats, wat de mogelijkheid bood aan Dylan Verleysen om zich naar de tweede plaats te wurmen voor Mattis Meersschout en Jaimy Deleersnijder.

De dagoverwinning ging op met samengetelde tijd naar Jurgen Wybo voor Dylan Verleysen en Jaimy Deleersnijder. In de MX2 klasse ging de overwinning naar Tim Vandriessche.

Foto: Petrouskov Haeck

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

7 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

8 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

11 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

18 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

19 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

22 uur ago