Categories: MXGP & EMXSlideshow

Jordi Tixier in MXGP met Bos Suspension!

De Franse veringfabrikant Bos Suspension speelde al even met het idee om een eigen team op te zetten of om als partner aan boord te komen van een bestaand team. Nu is de kogel door de kerk! Volgend jaar zal Bos debuteren in de MXGP met voormalig MX2 wereldkampioen Jordi Tixier. Dat maakte Bos vandaag bekend in een persbericht.

Hoewel vrij onbekend in de Benelux zijn ze bij Bos niet aan hun proefstuk toe. Bos is namelijk met succes actief in alle disciplines waar ophanging belangrijk is van downhill mountainbike tot WRC rally, rallycross, Dakar buggies en natuurlijk ook motorcross. Tixier zal volgend jaar uitkomen op een KTM 450SX-F.

Olivier Bossard, zaakvoerder en oprichter van Bos Suspension: “Het is voor ons een goede timing om zelf als Bos Suspension naar buiten te komen met een eigen team. We zullen niet zomaar optreden als ‘leverancier’ maar op deze manier krijgen we de kans om helemaal te kunnen tonen wat we in onze mars hebben. Onze producten zijn bij insiders al bekend voor hun technologie, hun prestaties en hun betrouwbaarheid. Nu willen we bewijzen dat onze vorken en schokdempers ook op elke motor het verschil  kunnen maken. We hebben alles om te slagen!”

Ook Jordi Tixier is enthousiast: “Het is fantastisch om de dynamiek en motivatie van Olivier Bossard en het hele Bos Suspension team te zien! In mijn laatste jaar in MX2 heb ik al Bos-veringen gebruikt, en ik moet zeggen dat ik dan onder de indruk was van hun efficiëntie, waardoor ik beter en veiliger kon rijden. Voor het 2018 seizoen gaan we een KTM 450SX-F gebruiken en die gaan we aanpassen om Bos veringen te gebruiken. Je mag van ons dan ook nieuwigheden en verrassingen verwachten… De komende winter laat ons toe om goed te werken, te trainen en te testen… Ik wil volgend jaar vooraan meedraaien!”

De teamnaam, kleuren en andere partners worden weldra bekend gemaakt.

Steven

Recent Posts

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

48 minuten ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

1 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

10 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

11 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

14 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

21 uur ago