Categories: ColumnSlideshow

Column: Wannes ‘Wanny’ Van De Voorde

Helabakes, de Wanny is terug! Allereerst natuurlijk aan iedereen de beste wensen voor 2018. Omdat de vorige column alweer een tijdje geleden is, heb ik redelijk veel nieuws te melden. We zullen er maar invliegen!

In oktober, na mijn deelname aan de Coupe de l’Avenir, werden de plaatjes uit mijn beide sleutelbenen verwijderd en werd een rustperiode van 4 weken ingelast. Een noodzakelijk “kwaad” omdat je als piloot toch niet liever wil dan zoveel mogelijk op die motor zitten. Het is alsof je een maand lang uw lief niet mag zien of aanraken 😉

Begin november konden we dan eindelijk terug de motortrainingen hervatten. Door het slechte en koude weer was het soms moeilijk om een geschikt en/of open circuit te vinden in België en omstreken. Ondertussen ging ook het dagelijks leven verder met examens op school, de organisatie van onze eetdag, fysieke trainingen enzovoort. En dan kwam het moment waar ik al lang naar had uitgekeken:de kerstvakantie!

Zoals jullie misschien wel vernomen hebben, krijg ik de kans om dit jaar in een nieuw team te rijden. Het is een team opgericht door Jimmy Verburgh die iedereen wel kent van zijn freestyle team Fmx4ever.  Dit is echt een droom die uitkomt voor mij! Ter voorbereiding zijn we met Jimmy op een 14-daagse stage gegaan naar Spanje.

Samen met o.a. Travis en Troy Verburgh, Killigan Delroeux, Kjell Verbruggen en Mario Lucas Sanz hebben we op verschillende circuits getraind. De laatste dagen hebben we doorgebracht op het bekende Redsand MX Park. Toch wel een heel andere sfeer en klimaat om te vertoeven en te trainen dan hier in België. Zalig gewoon om de feestdagen ginder door te brengen met een toffe groep. Ik zou zo terug willen vertrekken!

Hoe leuk en tof het ook allemaal is dat ik dit allemaal mag meemaken is het toch ook een hele aanpassing voor mij en geeft het mij toch ook wel extra stress. Nieuwe mensen, andere omstandigheden, andere manieren van werken en een andere aanpak. Het voelt alsof ik mezelf helemaal opnieuw moet bewijzen tegenover al die nieuwe mensen. En dat is iets waar ik ga moeten aan werken en anders mee moeten leren omgaan. Mijn eigen weg zoeken en vinden daarin. Maar dat komt goed 😊

Het mentale aspect in de motorcross wordt toch vaak onderschat en het is wat taboe om daarover te praten maar ik ben wie ik ben en het is wat het is. We gaan gewoon op een positieve manier naar de toekomst toe en genieten van mijn sport blijft het allerbelangrijkste.

In februari gaan we normaal terug naar Spanje dus zeker iets om naar uit te kijken. En ondertussen “back to school” en maken we er hier het beste van in ons Belgisch weertje. Just do it! Bedankt om te lezen en tot de volgende. Feedback mag je altijd hieronder achter laten of in levende lijve natuurlijk.

 

#65 Wanny

 

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

29 minuten ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

38 minuten ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

4 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

11 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

12 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

15 uur ago