MXON: Johan Boonen nieuwe manager Belgian Knights!

Johan Boonen werd gisteren door het BMB bestuur benoemd als nieuwe manager van het nationale team voor de Motorcross der Naties. Johan Boonen volgt Joel Smets op die het Belgisch team 11 jaar leidde en eind vorig jaar besliste om zijn carrière als team manager te beëindigen.

Johan Boonen was in de jaren ’80 en ’90 zelf actief in het Wereldkampioenschap motorcross met als knapste prestatie de overwinning in de Grote Prijs van België op de citadel van Namen in 1995. Johan bleef steeds actief in de motocrosswereld o.a. met zijn firma DT1 filters. De laatste 2 jaar stond aan het hoofd van de organisatie van de Belgische GP motorcross in Lommel.

De vzw Team Belgium die door Joël Smets werd opgericht voor de promotionele omkadering van het team zal deze activiteit voortzetten met Johan als voorzitter.

Johan Boonen: “De Belgische motorcross sport beleeft moeilijke tijden en ik wil als ex-GP rijder mijn verantwoordelijkheid opnemen. Ik deed dit al voor de Belgische Grote Prijs en toen ik hoorde dat Joel besliste om te stoppen als team manager, wou ik opnieuw samen met het team van GP Limburg mijn steentje bijdragen om de successen die hij heeft geboekt verder te zetten. België is nog steeds een groot motorcross land met momenteel 6 GP rijders waarvan een aantal met podiumambities. Een Belgisch team moet dan ook de kans krijgen haar kansen te verdedigen met als enige doel de eindzege in de meest prestigieuze motorcross wedstrijd ter wereld.”

Olivier Rougraff, BMB voorzitter: “Ik ben uiteraard erg tevreden dat Johan met het team van GP Limburg bereid is deze zware taak van Joel over te nemen samen met de vrijwilligers van Team Belgium die hem zeker de nodige ondersteuning zullen bieden. We hebben een akkoord afgesloten voor de drie volgende edities te starten met de wedstrijd dit jaar in Red Bud in de Verenigde Staten op 7 oktober 2018. Ons team heeft daar zeker de kans de titel te veroveren!”

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

26 minuten ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

35 minuten ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

4 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

11 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

12 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

15 uur ago