Categories: MXGP & EMXSlideshow

BREAKING: Ook Arnaud Tonus buiten strijd!

Na verdere evaluatie eerder deze week, is het duidelijk geworden dat Arnaud Tonus (26) het eerste deel van het MXGP wereldkampioenschap zal missen. Een ontwrichte schouder, die hij opliep tijdens de internationale wedstrijd van Lacapelle Marival, werd dinsdag met een operatie in Zwitserland hersteld.

Al in de tijdstraining van Lacapelle kwam de snelle Zwitser ten val en daarbij kwam zijn linkerschouder uit de kom. Arnaud Tonus: “Natuurlijk is het teleurstellend om het seizoen met een ernstige blessure  te beginnen. Ik heb deze winter hard gewerkt  om 100% klaar te zijn ven ik voelde me geweldig op de motor. Nu moet ik mijn doelen bijstellen en op de best mogelijke manier herstellen. Maar ik heb alle vertrouwen in de artsen en mensen die ik  hier in Genève om me heen heb. en ik ben er zeker van dat wanneer ik terugkom, ik sterk zal zijn en klaar om te laten zien wat ik kan doen. ”

“De operatie ging erg goed, ze hebben zijn schouder 100% gefixeerd, dus dat is echt positief”, verklaarde Louis Vosters, Wilvo Yamaha MXGP’s teammanager. “Ik heb gisteren met Arnaud gesproken en hij was positief over de manier waarop de artsen in Zwitserland werken. Dat is alvast goed. We weten dat de revalidatie niet makkelijk zal worden en tijdje al vergen. Het is natuurlijk heel teleurstellend voor hem en voor het hele team, maar we begrijpen dat dit deel uitmaakt van de sport en we zullen Arnaud volledig ondersteunen.”

Erik Eggens, Yamaha Motor Europe’s MX Racing Manager: “Het is jammer dat we het 2018 MXGP-seizoenniet kunnen starten met Arnaud. In de voorbereiding zag hij er erg snel uit. Alles zat op schema voor een fantastisch seizoen. In wat een fractie van een seconde lijkt, is de start van het seizoen al voor hem voorbij. Maar dit is iets waarvan we weten dat het af en toe bij de sport hoort.”

Een vervangrijder zal niet worden gezocht voor de periode van Tonus afwezigheid. Hierdoor zal Wilvo Yamaha MXGP het seizoen starten met Shaun Simpson en Jeremy Seewer. Op dit moment is het nog erg onduidelijk wanneer Tonus terug kan komen. MXMag wenst Arnaud Tonus een voorspoedig herstel en veel succes met zijn revalidatie.

Foto’s: Yamaha

 

 

 

 

Steven

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

13 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

16 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

21 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

21 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

23 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

23 uur ago