Categories: NieuwsSlideshow

PR: Wereldtop aan de start op De Herikerberg in Markelo!

Zondag 11 maart zal in Markelo de opening van het Internationale motorcross seizoen op de zandbanen in Europa plaatsvinden, de eerste wedstrijd om de KNMV Dutch Masters of Motocross.

Wij, MC Ons Genoegen, zijn blij dat wij deze eerste wedstrijd mogen organiseren! De Wereldtoppers in alle klassen staan aan de start, van de absolute wereldtop in de jeugd (85cc en 125 cc) tot de Fabrieksrijders in de 250cc en 500cc klassen. Mede omdat wij de eerste grote wedstrijd van het jaar organiseren hebben zich enorm veel Wereldtoppers aangemeld, maar ook omdat de wedstrijd in Markelo geldt als een goede voorbereiding voor het WK, de week na Markelo, in Valkenswaard.

Maar ook omdat de competitie Dutch Masters of Motocross zeer hoog aangeschreven staat en de prijzenpot goed gevuld is, en veel nieuwe talenten van over de hele Wereld (meer dan 20 landen) willen zich bewijzen voor het EK en WK en hopen dat zij gescout worden door de professionele teams die in Markelo aanwezig zullen zijn.

Grote publiekstrekker zal ongetwijfeld Jeffrey Herlings zijn uit het fabrieksteam van KTM, hij zal de strijd aan gaan met onder andere voormalig Wereld Kampioen Romain Febvre (Frankrijk) uit het fabrieks team van Yamaha, Gautier Paulin (F) uit het fabrieksteam van Husqvarna en natuurlijk Glenn Coldenhoff, teamgenoot van Herlings en nog vele andere wereldtoppers, maar ook uit de regio komt talent die zich tussen de top zal proberen te rijden, waaronder Rick Satink uit Hengevelde.

Het overzichtelijke en spectaculaire circuit leent zich er perfect voor, om de strijd te volgen. Naast motocross kunt u genieten van de entourage, zo zal het paddock open zijn waar de GP machines geprepareerd worden, en de rijders zullen opgezweept worden door muziek en dancegirls!.

De eerste start zal zijn om 11.30uur,  namelijk de klasse 85cc met talenten Kay de Wolf, Liam Everts uit België, Kay Karssemakers en vele anderen! Entree Volwassenen €20,00 Jeugd 12 t/m 17 jaar €10,00 voor kinderen jonger dan 12 jaar is de toegang gratis!

Meer info op www.motorcrossmarkelo.nl volg ons voor actualiteiten op Facebook.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: MC Ons Genoegen
Foto: MC Ons Genoegen

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

13 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

16 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

20 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

21 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

23 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

23 uur ago