Categories: MCLBSlideshow

Eerste MCLB topduel in Assenede!

Een week later dan voorzien, beginnen ze er bij de MCLB aan in het Oost-Vlaamse Assenede. Dat belooft meteen een ongemeen boeiende confrontatie te worden. Na de super spannende strijd tussen David Segers en Wietse Brackman (introfoto) vorig jaar kijkt iedereen al uit naar het vervolg! Maar ook in de MX2 mag je vuurwerk verwachten.

Over de nieuwe ‘Medic Car’  die voortaan op de VJMO en MCLB wedstrijden staat, hadden we het al eerder. Daarnaast werd ook lichtjes gesloten aan het tijdschema. Zo openen de Nieuwelingen Open B + Dames Open nu het zondagse wedstrijdprogramma en worden de Vrijetijdsrijders tussen de Nieuwelingen MX2 en Beloften MX2 in geprogrammeerd. Alle praktische info kan u hier nalezen. De hamvraag voor komend weekend is natuurlijk waar kunnen we op sportief vlak naar uitkijken?

Opnieuw Segers Vs. Brackman?

Bij de elite kregen we in 2017 een zinderend duel om de titel tussen David Segers en Wietse Brackman, nipt gewonnen door eerstgenoemde. De verwachting is dat beide zich opnieuw opwerpen als de te kloppen titelkandidaten. Al zullen zij stevig uit de hoek moeten komen! Zo zal Damon Graulus nu zondag zijn MCLB debuut maken. Jeffrey Dewulf kiest weliswaar voor de Dutch Masters in Markelo, maar ook “JD123” zal zeker ook opnieuw MCLB wedstrijden meepikken!

Met Damon Graulus heeft de MCLB er een nieuwe smaakmaker bij.

Daarnaast mogen we ook hier en daar La Chinelle-winnaar Kevin Fors weer verwachten. Aan outsiders geen gebrek. Met Maarten Govaert, Torpjurn Van Hoe, Jorne Tytgat, Dylan Verleysen, Junior Decouter, Mattis Meersschout, Jaimy Deleersnyder, Kenny Dult en Sven Roelandt zijn er zeker genoeg rapppe mannen. Ieder met hun doelen of motivatie om beter te doen dan vorig jaar! Terug van weggeweest zijn Jens Bleyaert en Gilles Tack.

Jurgen Wybo, favoriet voor de MX2 titel!

Jurgen Wybo van zijn kant keert terug naar zijn oude liefde, de MX2. In zijn laatste actieve seizoen wil Woby nog eens voluit voor de titel gaan.  De twee titelpretendenten van vorig seizoen, Tim Vandriessche en Jérôme Biets, zijn meteen gewaarschuwd  Bovendien heeft B-kampioen Henson Lievens vorig jaar al knappe staaltjes van zijn kunnen laten zien. Hopelijk beleven Yente Dourte en Gian Scheele meer geluk te beleven in het nieuwe seizoen. Verder zijn Dennis Van Hul en youngster Bo Declercq opnieuw van de partij. Een open strijd mag er ook al verwacht worden in de B-klasse met de twee promovendi Stanley Verstraete en Gianni Vercammen versus de gevestigde waarden met o.a. Nicky Vemoesen, Damon Tanghe, Yann Meulemeester, Greg Demeulemester, Michiel Vercauteren, Greg Vullers, Nick Van den Bergh en Mike De Decker.

Hou het (nieuwe) nummer 50 van Jurgen Wybo maar in het oog!

Ook bij de Quads wordt het bikkelen met flink wat jeugdige en minder jeugdige talenten die het zo al sterke deelnemersveld komen versterken. Bovendien vinden steeds meer dames stilaan de weg naar VJMO en MCLB. Zowel de Ladies Open op zaterdag als de Dames Open op zondag mogen immers flink wat nieuwe gezichten verwelkomen. In de MCLB zullen onder meer VJMO-kampioene Celien Dewulf, meervoudig M.C. Lille-kampioene Shaney Truyts en verschillende collega’s hun opwachting maken.

Kortom, let the show begin!

Foto’s: Gino Maes, Instagram

Steven

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

1 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

8 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

9 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

12 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago