Categories: MCLBNieuwsSlideshow

Eerste MCLB BK manche in Laarne is kolfje naar Fors’ hand!

In de MCLB federatie reden de Inters-categorie vandaag hun eerste manche voor het Belgische kampioenschap. De MCLB toeschouwer moest het echter wel doen zonder Damon Graulus, Jeffrey Dewulf en Ken De Dycker die in het buitenland verplichtingen hadden. Toch bleef er nog een mooi deelnemersveld over van zo’n kleine dertig piloten.

Van deze piloten zagen we in de eerste manche Wietse Brackman de holeshot nemen. De Husqvarna piloot nam de leiding in handen. Na een klein schuivertje schoof de leiding echter uit zijn handen, zoals een hamburger van tussen een broodje, en Kevin Fors was er als de kippen bij om met het spreekwoordelijke vlees te gaan lopen. Kevin Fors nam de leiding over en reed vlot naar de overwinning. Dit voor Wackobracko die onderweg naar de tweede plaats ook nog even het parcours aanpaste naar zijn smaak door enkele palen uit te rijden. Achter deze beide heren zagen we David Segers als derde binnen komen voor Dylan Verleysen en Maarten Govaert.

In de tweede manche ging de holeshot naar Kevin Fors. De overwinnaar uit de eerste reeks kreeg meteen in zijn wiel Wietse Brackman mee. Beide heren gaven elkaar niet veel toe tot Brackman op enkele ronden van het einde hij moest uitwijken voor een gedubbeld piloot waarbij hij zwaar ten val kwam. Hierdoor lag de er niks meer in de weg van een dubbele reeksoverwinning voor Kevin Fors. Wietse Brackman werd alsnog tweede na zijn valpartij en dit voor David Segers, Dylan Verleysen en Jurgen Wybo op zijn MX2 machine.

Bij het bekijken van de daguitslag zal u zien dat Kevin Fors de totaal overwinnaar is in Laarne en dit voor Wietse Brackman en David Segers. In de MX2 klasse trekt Jurgen Wybo dan weer het laken naar zich toe met een elfde en een vijfde plaats! De overwinning bij het Internationale B was voor Michiel Vercauteren.

Foto: Dries Dewitte

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

15 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

18 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

23 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

23 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

1 dag ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

1 dag ago