Categories: MXGP & EMXSlideshow

Thomas Kjer Olsen & Thomas Covington over de GP van Rusland

Na vijf GP’s waarin Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing telkens het podium haalde, lukte dat voor het eerst niet in Rusland. Thomas Kjer-Olsen reed echter een degelijke wedstrijddag en eindigde vierde op gelijke punten met Michele Cervelin. In de tussenstand van het WK MX2 blijft “TKO” knap derde.

Na een valpartij in de kwalificatieheat was Thomas Kjer Olsen gebrand op een goed resultaat in de manches. In de eerste manche eindigde de Deen vierde, in de tweede manche kwam hij als vijfde binnen.

Thomas Covington kwam weer voor het eerst in actie sinds de knieblessure die hij twee geleden opliep tijdens de Portugese Grand Prix. Helaas kon de Amerikaan hierdoor in Rusland niet laten zien wat hij in zijn mars heeft. Met een 17-14 in de manches moest hij tijdens de zesde Grand Prix van het seizoen genoegen nemen met een zestiende plaats in het dagklassement.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zal in het weekend van 12 en 13 mei aan de start staan bij de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap motorcross in het Letse Kegums.

 Thomas Kjer-Olsen: “Ik heb mijn best gedaan om opnieuw een podiumplaats te behalen maar helaas kwam ik op het eind van de dag één punt te kort. De baan in Rusland gaf weinig mogelijkheden om te passeren doordat er maar een paar goede lijnen waren. Alles bij elkaar ben ik tevreden met het feit dat ik weer een groot aantal punten heb weten te scoren voor het kampioenschap. Ik sta nog steeds derde en het seizoen is nog lang. Ik kijk uit naar de volgende Grand Prix in Letland over twee weken.”

Thomas Covington: “Ik heb na Portugal keihard gewerkt maar mijn knie geeft nog niet het vertrouwen dat ik nodig heb tijdens het rijden. Ik heb de afgelopen twee weken veel fysiotherapie gehad en heb pas enkele dagen geleden voor het eerst weer gereden. Tijdens de trainingen was het gevoel goed maar tijdens de manches was het anders. Door twee middelmatige starts kwam ik in het middenveld terecht en dat helpt niet echt mee. Daarnaast was ik ook echt gespannen tijdens de manches. Het is niet anders en we moeten nu weer vooruit kijken. Ik blijf keihard werken aan mijn herstel en ik hoop tijdens de wedstrijd in Letland over twee weken weer 100% fit te zijn.”

Foto’s: JP Acevedo

Steven

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

3 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

6 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

11 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

12 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

13 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

13 uur ago