Boyd van der Voorn wint BeNeDu-Cup wedstrijd in Genk

afgelopen zaterdag, 28 april werd in Genk de tweede wedstrijd om de BeNeDu-Cup gewonnen door Boyd van der Voorn. Jeremy Knuiman scoorde een keurige tiende plaats. Daarmee onderstreepten de Yamaha Rookies hun vorm want ook tijdens de MON Prox NK Jeugdmotorcross in Stevensbeek en in de traditionele in Hardinxveld-Giessendam zetten de jongens puike prestaties neer!

Zowel Boyd van der Voorn als Jeremy Knuiman haalden vorige zaterdag in Stevensbeek het podium. Ze eindigden in de MON Prox NK Jeugdmotorcross
respectievelijk tweede en derde. ’s Anderendaags reden van der Voorn, Jeremy Knuiman en Ryan de Beer de traditionele koningscross in Hardinxveld-Giessendam. De jongens werden er ingedeeld in de open klasse en moesten de strijd aangaan met de volwassen MX1 en MX2 rijders. Tijdens deze trainingswedstrijd met een harde ondergrond, streden de mannen voor wat ze waard waren. Dit resulteerde in een verdienstelijke top 10 klassering voor alle rijders.

De Ecomaxx-Yamaha Rookies hadden het in Genk goed naar hun zin. De uitdagende baan lag er prima bij en de omstandigheden waren goed. Tijdens de tijdtraining zette Jeremy de tiende tijd op de klokken. Boyd kon nog iets extra’s doen en reed een tweede tijd. Goede uitgangsposities voor de start van de manches. Na de start van de eerste manche kwam Boyd als achtste uit de eerste bocht. Jeremy Knuiman reed de eerste ronde op de achttiende plaats. Beide rijders reden een solide wedstrijd en vochten zich een weg tussen al het MX2 geweld uit België en Duitsland naar voren. Jeremy finishte als tiende en Boyd wist de tweede plaats te bereiken.

De start van de tweede manche was voor de Yamaha-Rookies wederom goed. Boyd begon als negende aan zijn wedstrijd en Jeremy als negentiende. Ook nu weer reden de coureurs zeer solide. Jeremy finishte als elfde. Boyd reed een prachtige race. Op het moment dat hij aan het wiel zat van de nummers twee en drie, maakte de kopman een foutje en kwam achter Boyd terecht. Beide kemphanen draaiden het gas volledig open en gingen als eerste en tweede de laatste ronde in. Op het scherpst van de snede vochten zij een prachtig duel uit. Het was echter Boyd die aan het langste eind trok. Hij maakte geen fouten en ging als winnaar over de finish. In de totaalstand werd Jeremy tiende en Boyd werd met een tweede en eerste plaats winnaar.

Komend weekend komen de Yamaha-Rookies aan de start van de derde Dutch Masters in Mill.

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

30 minuten ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

39 minuten ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

4 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

11 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

12 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

15 uur ago