Kevin Strijbos vertelt over zijn GP van Rusland

Standing Construct KTM rijder Kevin Strijbos moest in Orlyonok door de pijngrens rijden. De meervoudige GP winnaar kampt met een gescheurde pees in zijn elleboog waardoor hij de voorbije twee weken gedwongen moest rusten. In Rusland moest Kevin vrede nemen met een matige 17de plaats.

Om de gescheurde pees de behandelen kreeg Strijbos bloedplaatjes toegediend maar het herstel verloopt desondanks trager dan verhoopt. Omdat de pijn om te rijden eind vorige week  te erg was, kreeg Kevin een lokale verdoving waar hij enorm veel hinder van ondervond.

Op de kwalificatiedag probeerde de Standing Construct KTM rijder zijn elleboog zoveel mogelijk te ontzien. Het was duidelijk dat de pijn aan zijn elleboog en het tekort aan trainingsuren hem parten speelden. Desondanks deed de veteraan wat hij kon en kwalificeerde als twintigste.

Gezien de omstandigheden presteerde Strijbos echter boven verwachting  in de eerste manche. Hij startte net binnen de top twintig en sloot na een een mooi gevecht met Max Anstie als veertiende. De start van de tweede manche was beter. Kevin begon als vijftiende, hoewel hij lang stand hield op een zeventiende plek eiste de pijn in zijn elleboog zijn tol. Uiteindelijk moest de Acerbis rijder op wilskracht doorknokken om twee welverdiende WK punten uit de brand te slepen.

Kevin Strijbos: “Moeilijke tijden op dit moment! Het gaat niet zoals gepland door mijn elleboogblessure. Bovendien moest ik het gedurende de laatste vier weken zonder motortraining stellen. De enige keer dat ik reed, was tijdens raceweekends. Ik hoop op beterschap met de elleboog zodat ik vanaf nu ook weer tijdens de week kan beginnen rijden. Het is een frustrerende periode geweest en ik zal blij zijn als we weer gewoon kunnen verder werken.
Ik ben erg blij dat ik zo’n geweldig team, sponsors, familie, vrienden en fans achter me heb die me blijven ondersteunen! Er zijn gelukkig nog heel wat wedstrijden en manches te gaan. We gaan er dan ook alles aan doen om betere resultaten te behalen.”

De 32-jarige Belg, momenteel 16de in het WK, heeft nu anderhalve week om zijn blessure te laten rusten. Op 12 en 13 mei vindt de zevende GP plaats in het Letse Kegums.

Foto’s: Eva Szabadfi

 

 

 

Steven

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

3 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

10 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

11 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

14 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago