Horgmo ondanks ziekte ruim in de punten.

Ondanks wat griep verschijnselen heeft Kevin Horgmo goed weten te scoren tijdens de derde KNMV Dutch Masters of Motocross. De Noor wist op het ‘Circuitpark De Kuilen’ als achtste en twaalfde over de finish te komen. Dit leverde de KTM-rijder een dertiende plaats op in het dagklassement. De overwinning ging naar Jago Geerts, de Belg leidt ook het kampioenschap met nog een wedstrijd te gaan.

250cc
In de kwalificatie weet Kevin direct een goede tijd op de klokken te zetten en hij mag als vierde een plekje uitzoeken achter het starthek. De start is goed en de al jaren door Airoh gesteunde crosser komt als zesde uit de eerste ronde. Hij moet vervolgens wat plaatsen toe geven waardoor hij terug zakt naar de negende plaats. Beaton komt voorbij maar in de slotfase vindt Kevin weer de aansluiting bij de Australier en kan de strijd om de achtste plek winnen!
De tweede manche over 30 minuten en een ronde begint niet goed voor Kevin die in botsing komt met een collega en wordt in het achterveld opgenomen vanaf de 26e plaats vecht Kevin voor iedere plek en hij heel knap terug naar de twaalfde plaats nipt voor Dylan Walsh die momenteel tweede staat in het EMX250!

125cc
In Talavera de la Reina kwam David Braceras-Martinez in actie tijdens een wedstrijd van het Spaans Kampioenschap. De KTM-rijder wist zich het snelste te kwalificeren op het voormalige GP-circuit nabij Madrid. De eerste manche was hij de gehele wedstrijd in de kopgroep te vinden. Een klein foutje deed hem echter de aansluiting missen waardoor hij vierde werd. In de tweede manche reed de 15-jarige crosser lang aan de leiding. Deze keer had een foutje grote gevolgen en David kwam ten val. Gelukkig kon hij de wedstrijd vervolgen en verloor hij slechts twee plaatsen. Met de derde plaats tijdens de tweede manche onder de Spaanse zon werd de FXR-geklede crosser vierde in het dagklassement.

Volgende wedstrijd:
De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross is over ruim twee maanden in Lichtenvoorde tijdens de Zwarte Cross. Volgende week komt CreyMert Racing echter alweer in actie, dan wordt de Grand Prix van Letland verreden in Kegums. Beide rijders komen dan in actie tijdens hun EMX kampioenschap.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

2 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

3 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

5 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

5 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

14 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

15 uur ago