Burgmans scoort goed in bloedheet Ottobiano.

De omstandigheden tijdens de vierde wedstrijd van het FIM Wereld Kampioenschap WMX waren bijzonder zwaar. De zon zorgde voor heel veel warmte en het zware zandcircuit voor heel veel zweet druppels! Voor Eline Burgmans verliep de wedstrijd even ten Zuiden van Milaan goed. De KTM-rijdster wist beide manches tot scoren te komen en stijgt naar de 21e plaats in de tussenstand. De overwinning ging naar Nancy van de Ven, de Nieuw-Zeelandse Courtney Duncan blijft aan de leiding staan na vier van de zes wedstrijden.

Na een vijftiende trainingstijd gaat Eline met vertrouwen de wedstrijd in. De eerste manche van het weekend begint redelijk en de WLM-geklede dame komt in de top twintig uit de start. Vervolgens weet ze zich zonder gekke dingen te doen op te werken naar de vijftiende plaats. Even lijkt de veertiende plaats binnen handbereik te komen maar een foutje voorkomt dat. Gelukkig kan Eline zonder een positie te verliezen verder en ze komt als vijftiende over de finish.
De start van de tweede manche is duidelijk beter en Eline komt als vijftiende uit de eerste bocht Deze plek weet de R2R Store-rijdster de eerste drie ronden vast te houden. Dan wordt er door een hele mooie rij lijn een plaatsje winst geboekt. Het rijden gaat lekker en Eline danst over het zware circuit vlak achter de Duitse Laier die diverse titels op haar naam heeft staan. Zo’n vijftien minuten weet Eline Laier in het vizier te houden maar wanneer het tempo omhoog gaat moet Eline lossen. Ze blijft haar eigen tempo rijden en dat levert haar in de slotfase van de wedstrijd nog een plekje op! Met een dertiende plaats scoort ze opnieuw punten en kan ze terug kijken op een zwaar maar geslaagd weekend!

Volgende wedstrijd:
De vijfde wedstrijd laat even op zich wachten, op het TT Circuit van Assen gaat dit kampioenschap pas verder op 15-16 september.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #MXFotoGina

Recent Posts

Suzuki viert 50 jaar RM motorcross erfgoed

Suzuki viert de 50ste verjaardag van de legendarische RM motorcross lijn die in 1975 begon.…

9 uur ago

David Braceras tekent bij Jacky Martens

In 2025 zal David Braceras uitkomen voor JM Honda Racing in het FIM wereldkampioenschap MX2.…

15 uur ago

Cohen Jagielski maakt overstap naar EMX85

Na een bijzonder sterk seizoen 2024 zal Daniel Cohen Jagielski voor het komende seizoen de…

15 uur ago

Behind the Gate Episode 19

Het is de laatste aflevering van het seizoen 2024, dus werden alle vier de mogelijke…

18 uur ago

Jorge Prado en GasGas nemen afscheid van elkaar

Red Bull GasGas Factory Racing en viervoudig wereldkampioen Jorge Prado hebben afscheid genomen van elkaar…

19 uur ago

Jago Geerts voortaan in zee met Joël Roelants

Vandaag maakte Jago Geerts bekend dat hij voortaan zal samenwerken met Joël Roelants. Geerts maakte…

1 dag ago