Kops en Hoesen vergroten voorsprong in NK zijspan.

Tijdens het WK zijspannen was er in het bijprogramma een rol weggelegd voor het NK zijspan (KNMV). In het zware Lommelse zand waren Iljen Kops & Moreno Hoesen veruit de sterkste combinatie. Het duo wist beide manches te winnen met een groot verschil op Thom van de Lagemaat & Roger van de Lagemaat (eerste manche) en René Stalman & Joep Leuken (tweede manche). Leuken en Stalman werden met de derde en tweede plaats in de manches tweede in het totaalklassement. Van de Lagemaat & van de Lagemaat moesten in beide manches een inhaalrace rijden vanuit de middenmoot. De inspanningen van het duo werden beloond met een tweede en derde plaats in de manches. Hiermee maakte de combinatie het podium in het totaalklassement compleet.

De druiven waren op zondag zuur voor Sven Wisselink & Bart Sloot. Lang ging het duo aan de leiding in de tweede manche en leken zij hiermee op de tweede plaats in het totaalklassement af te stevenen. Na zes van de acht ronden sloeg het noodlot toe voor het duo om uiteindelijk nog als vijfde over de finishlijn te komen. Hiermee werden zij achter Jeroen Boeve & Rick Sellis vijfde in het totaalklassement.

Met nog drie wedstrijden te gaan staan Kops & Hoesen aan de leiding van het NK. Op 50 punten volgen Stalman & Leuken. Met de te behalen 100 punten per manche is de weg naar de titel nog lang en zal geen enkele combinatie in de top van het NK zich een misstap kunnen veroorloven.

Eerste manche NK zijspan
1. Kops & Hoesen, 2. van de Lagemaat & van de Lagemaat, 3. Stalman & van Leuken, 4. Wisselink & Sloot, 5. Boeve & Sellis, 6. van der Venne & van der Venne, 7. van Keulen & Weijers, 8. van Rooij & Senders, 9 Tjoelker & Klein Nijenhuis, 10. van der Veken & Gorris

Tweede manche NK zijspan
1. Kops & Hoesen, 2. Stalman & van Leuken, 3. van de Lagemaat & van de Lagemaat, 4. Boeve & Sellis, 5. Wisselink & Sloot. 6. Van Keulen & Weijers, 7. Rouwenhorst & Rouwenhorst, 8. Tjoelker & klein Nijenhuis, 9. Leferink & Veldman, 10. van der Venne & van der Venne.

Totaalklassement NK zijspan
1. Kops & Hoesen 200, 2. Stalman & van Leuken 186, 3. van de Lagemaat & van de Lagemaat 186, 4. Boeve & Sellis 174, 5. Wisselink & Sloot 174, 6. van Keulen & Weijers 169, 7. van der Venne & van der Venne 166, 8. Tjoelker & Klein Nijenhuis 165, 9. Rouwenhorst & Rouwenhorst 163. 10. van Rooij & Senders 163.

Tussenstand NK zijspan
1. Kops & Hoesen 933, 2.Stalman & van Leuken 883, 3. van Keulen & Weijers 862, 4. Boeve & Sellis 859, 5. Wisselink & Sloot 850, 6. Tjoelker & Klein Nijenhuis 833. 7. Leferink & Veldman 824, 8. Sesink & Wiegerinck 820, 9. van Rooij & Senders 806, 10. Heurkens & de Graauw 739.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: Emil Bilars

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

1 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

2 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

4 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

4 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

13 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

14 uur ago