Weiss-Schneider en Baumgartner winnen eerste IMBA Oostenrijkse.

Voor de eerste maal vond er een IMBA-wedstrijd plaats in Oostenrijk. In Feldkirch kwamen onder warme omstandig heden en voor veel publiek de MX 2 en de zijspannen aan de start. Bij de zijspannen ging de zege naar de Oostenrijkers Benjamin Weiss & Patrick Schneider met tweemaal de manche zege en een vierde plaats. Op de tweede en derde plaats kleurde het podium oranje. Met een derde, tweede en eerste plaats waren het Mike Keuben & Lars De Laat (Ned) die de tweede plaats behaalden. Zij bleven Frank Mulders Henry v/d Wiel voor die tweemaal een vierde en een derde plaats in de manches behaalden. Voor de Belgische combinaties was het een lastige dag. Beste combinatie bleken Jeroen Tesseur & Ben Martens met een negende plaats in het dagklassement.

In de tussenstand van het EK zijn Mike Keuben & Lars de Laat de nieuwe leiders met een voorsprong van elf punten op Frank Mulders & Henry van de Wiel. Op de derde plaats staan de Zwitsers Marco Boller & Marius Strauss.

In de MX2 klasse stonden louter rijders met een SAM-licentie op het podium. De Zwitser Andy Baumgartner behaalde in de eerste manche nog een tweede plaats, maar met de twee daarop volgende manchezeges werd hij dagwinnaar. Luca Bruggmann uit Liechtenstein werd met een eerste, tweede en zesde plaats tweede in het dagklassement. Hij bleef hiermee local hero Alex Andreis nog net voor. De Oostenrijker behaalde tweemaal een derde en een tweede plaats in de manches. Leider in de tussenstand Ray Rowson verstevigde zijn leiding in de tussenstand van het EK. De rijder uit Groot Brittannië werd vierde in het dagklassement. Beste Belg was Glenn Bielen met een achtste plaats totaal. de enigste Nederlandse vertegenwoordiger Dann Bolink behaalde de 22ste plaats.

Dagklassement IMBA zijspan:
1. Benjamin Weiss & Patrick Schneider (Oos) 167, 2. Mike Keuben & Lars De Laat (Ned) 164, 3. Frank Mulders & Henry v/d Wiel (Ned), 4. David Bolliger & Meinrad Schelbert (Zwi) 146, 5. Tim Prümmer & Tobias Lange (Dui) 129.

Tussenstand IMBA zijspan 2018:
1. Mike Keuben & Lars de Laat (Ned) 332, 2. Frank Mulders & Henry v/d Wiel (Ned) 321, 3. Marco Boller & Marius Strauss (Zwi) 258, 4. Tim Prümmer & Tobias Lange (Dui) 243, 5. Sam Osbaldiston & Nathan Cooper (GB) 236.

Dagklassement IMBA MX 2:
1. Andy Baumgartner (Zwi) 174, 2. Luca Bruggmann (Lie) 157, 3. Alex Andreis (Oos) 154, 4. Ray Rowson (GB) 144, 5. Ramon Meile (Zwi) 131.

Tussenstand IMBA MX2 2018:
1. Ray Rowson (GB) 488, 2. Luke Burton (GB) 461, 3. Lewis King (GB) 418, 4. Glenn Bielen (Bel) 406, 5. Randy Morand (Zwi) 345.

Tekst: Maycel de Bruijn
Foto: Bakkiepix

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

11 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

14 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

19 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

20 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

21 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

21 uur ago