Categories: JeugdSlideshow

Podium reacties EMX85 met Everts en De Wolf

Dankzij een zege gisteren en een tweede plaats pakte de Zuid-Afrikaan Camden McLellan de Europese 85cc titel. Naast hem stonden twee laaglangders op het podium, titelfavoriet Kay De Wolf (tweede) en Liam Everts (derde).

Camden McLellann, Europees kampioen: “Ik kan niet onder woorden brengen hoe ik me nu voel, maar ik ben super blij! De motor liep ook het hele weekend uitstekend. Gisteren moest ik werken om te winnen want ik had niet zo’n goede start maar ik ben er voor gegaan en kon naar de leiding rijden. Eindelijk had ik in de tweede manche een goede start. Van zodra ik tweede zat, wist dat ik vloeiend moest blijven rijden. In de eerste sectie van de omloop bleef ik fouten maken. Toen zei ik bij mezelf dat ik er mijn hoofd moest bij houden en niet langer hoefde te pushen omdat de tweede plaats voldoende was.”

Kay De Wolf, tweede algemeen: “De eerste race was niet zo goed natuurlijk want ik had een crash in de start. Maar het was nog wel goed dat ik zesde kon worden. In de tweede manche pakte ik de holeshot en kon ik de hele manche de leiding houden. Ik ben heel blij met die overwinning en met mijn tweede plaats algemeen.”

Liam Everts, derde algemeen: “In de tweede manche had ik geen goede start waardoor ik van ver in het veld moest terugkomen. Uiteindelijk werd ik nog vierde, mijn rijden was niet geweldig. Eigenlijk ging het beter in de eerste race gisteren. Ik zat nooit in de goede flow toch ben ik tevreden met het resultaat want ik sta opnieuw op het podium. Daar ben ik dankbaar voor, ik wel dan ook mijn ouders bedanken en zeker mijn vader en Ben Townley die grote inspanningen voor mij hebben geleverd. Daarnaast wil ik ook mijn sponsors bedanken: KTM, Motorsport Future, Seven, 6D en Oakley.”

Foto: Niek Fotografie

Steven

Recent Posts

Jago Geerts voortaan in zee met Joël Roelants

Vandaag maakte Jago Geerts bekend dat hij voortaan zal samenwerken met Joël Roelants. Geerts maakte…

12 uur ago

Ghidinelli Racing maakt de overstap naar KTM

Na 10 jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Ghidinelli Racing en Yamaha.…

18 uur ago

Lucas Leok maakt overstap naar KTM

Na diverse seizoenen met Husqvarna zal Lucas Leok in 2025 gaan uitkomen op KTM. De…

20 uur ago

ISDE 2024: Frankrijk pakt eindzege in Spanje

Op een natte en modderige laatste dag zes reed Frankrijk naar de overwinning in de…

2 dagen ago

Timo Heuver breekt onderbeen in Lemmer

De laatste wedstrijd in de 85cc-klasse had Timo Heuver zich heel anders voorgesteld. Tijdens de…

2 dagen ago

Kay de Wolf wint opnieuw in Lemmer

Net als vorig jaar is Kay de Wolf de grote winnaar geworden van de Strandcross…

2 dagen ago