Categories: MXGP & EMXSlideshow

Tony Cairoli stelt doel bij.

Negenvoudige wereldkampioen Tony Cairoli liet na de GP van Turkije weten dat hij zich richt op een sterk einde aan het 2018 seizoen en de Motocross of Nations. Met nog twee Grote Prijzen te gaan, bedraagt de klooft tussen hem en MXGP-kampioenschapsleider Jeffrey Herlings nu 95 punten terwijl er nog maximaal 100 te verdienen zijn.

De 32-jarige legende heeft zich niet zomaar gewonnen gegeven nadat hij een seizoen lang zijn Red Bull KTM teamgenoot heeft achtervolgd. Ook Cairoli werd niet van blessures gespaard en kampt met lichte knie-, hand-en duimkwetsuren. “Mijn volgende doel is om de tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen omdat Jeffrey ondertussen te veel voorsprong heeft. En indien mogelijk wil ik nog GP’s winnen”, zei hij in Afyon.

Cairoli keert dit weekend terug naar Assen, de locatie waar hij slechts twaalf maanden geleden zijn negende wereldtitel vierde. Deze keer zal hij er waarschijnlijk Herlings zien hoe Herlings zijn eerste titel in de koningsklasse viert. De Siciliaan had het in 18de WK ronde lastig doordat hij zijn rechterhand verwondde en nu ook zijn andere knee verdraaide. Nadat hij zich voordien al had gekwetst aan één knie in Zwitserland. Hoe sterk Tony voor de dag zal komen hangt dan ook af van zijn herstel.

“Hoe ver ik kom met mijn voorbereiding hangt af van de hinder die ik nog ondervind. Ik hoop dat ik nog wat in het zand kan rijden. Assen is een GP die ik heel leuk vind en er zijn altijd veel Nederlandse fans,” zei TC222 vorige week.

“Jeffrey gaat zeker voor de titel, maar het zou leuk zijn als ik op het podium eindig en hopelijk win,” voegde hij eraan toe. In het besef dat Herlings voorzichtig zal zijn om zo zijn wereldtitel veilig te stellen. “Toch weet ik dat het erg moeilijk is [om de GP te winnen] maar ons doel is nu om de blessures te controleren en weer op te bouwen voor de laatste drie races.”


Cairoli moest dit jaar dan wel het hoofd buigen voor zijn Nederlandse rivaal, toch spreken zijn resultaten voor zich. De Italiaan behaalde 13 podiumtrofeeën in 18 ronden en is één van slechts twee rijders die Herlings in 2018 versloeg. Daarenboven is hij de enige andere coureur die de rode plaat vasthield. Dat Cairoli’s prestaties verbleken bij die van Herlings zegt veel over diens suprematie. Van de 17 wedstrijden waar “The Bullet” aan de start verscheen, won hij er 15. Cairoli zal er echter alles aan doen om zijn seizoen op het hoogste schavot te beëindigen. Eind september wordt het WK immers afgesloten in Imola waar de Red Bull KTM rijder zijn derde thuis-GP van het jaar rijdt.

Foto’s: Ray Archer
Tekst: Adam Wheeler

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

8 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

8 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

11 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

18 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

19 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

22 uur ago