Categories: ProductenSlideshow

IP Store nieuwe invoerder van Scott!

Sinds 1 december 2014 is de merkenportefeuille van het Belgische IP Store grondig uitgebreid. De laatste toevoeging is Scott, Motorsports Division, dat IP Store zal invoeren voor België en het Groothertogdom Luxemburg. Tegelijk roept IP Store een nieuwe gespecialiseerde offroad afdeling in het leven!

Je kon er niet naast kijken: Scott en IP Store waren aanwezig in Orp-Le-Grand voor de finale van de Belgian Masters of Motocross om kennis te maken met het publiek en de rijders.


Van skistokken tot innovatief actiesportmerk

Scott zelf behoeft weinig introductie! Het merk is in het Zwitserse Givisiez gevestigd, maar werd in 1958 gesticht in Californië toen Ed Scott de eerste skistok in aluminium uitvond, waardoor de eerdere stokken in ijzer en bamboe naar het achterplan verwezen werden. In 1970 ontwikkelde Scott een bril voor skiën en motorrijden, alsook motorcrosslaarzen, handvatten en off road accessoires. De motorafdeling kwam volop op gang. Anno 2018 is Scott een belangrijke speler op de wereldmarkt met focus op vier verschillende afdelingen: fietsen (eerste mountainbike in 1986), wintersport, trekking en motorsport.

Scott Motosports Division

Scott staat bekend omwille van zijn design en het gebruik van innovatieve technologie. De innovaties die Scott in de motorsport bracht, zijn niet meer bij te houden. Het is een ononderbroken proces van vernieuwing, dat ook terug te vinden is in de collectie voor 2019.

De Scott Motosports Division heeft een uitgebreid aanbod voor motorcross, enduro en quad: Brillen – Helmen – Uitrustingen met jas, shirt, handschoenen, jas – Laarzen – Protectie – Handvatten – Bagage. Het On-Road gamma richt zich op de markt van de trails. Dit volledige gamma zal verdeeld worden door IP Store en beschikbaar zijn in offroad speciaalzaken.

Nieuw hoofdstuk IP Store: offroad!

Voor IP Store is dit meteen ook de gelegenheid om een Offroad afdeling in het leven te roepen, die zich zal concentreren op de volgende merken: Scott, Sidi Offroad, SBS Offroad en het geheel van off road banden van Michelin, Pirelli, Dunlop, Metzeler en Mitas. De IP Store Offroad Division zal geleid worden door Benoît Van Heuverzwijn, zeer gekend in de Belgische Offroad wereld. Benoît blijft distributeur van o.a. Prox en Renthal.

Opgericht als Internation Pneus in 1975 specialiseerde IP Store zich in de verdeling van  motor en- en scooterbanden en werd marktleider met merken als Bridgestone, Continental, Dunlop, Heidenau, IRC, Metzeler, Michelin, Mitas, Pirelli… Sinds 2014 werden heel wat nieuwe merken toegevoegd aan de portfolio van IP Store: Kappa Moto, Sidi en SBS in 2014, Tucano Urbano en Elf in 2015, Ixon in 2016, BS Battery in 2017. Na AGV en Dainese begin dit jaar maakt nu een nieuw iconisch merk zijn intrede bij IP Store: Scott.

Foto’s: Scott, Paul Weyten

Steven

Recent Posts

Voorlopige 2025 MXGP kalender uit

De FIM en WK motorcross promotor Infront Racing hebben de traditionele eerste versie van de…

10 uur ago

MON: Dagzege Britt van der Werff, titel voor Kaylee van Dam

Afgelopen zondag vond in Bergharen de voorlaatste wedstrijd plaats in de damesklasse. Voor Kaylee van…

10 uur ago

Christian Craig keert terug bij Star Racing-Yamaha

Na twee seizoenen met Rockstar Energy-Husqvarna Factory Racing keert Christian Craig in 2025 terug bij…

10 uur ago

Het Frans zandkampioenschap gaat komend weekend van start

Het alom bekende Championnat de France des Sables staat in de startblokken voor een nieuw…

12 uur ago

Herfststage JB’s MX Academy in Veldhoven

Sportief bezig blijven tijdens de herfstvakantie? Bijleren, samen met een leuke groep crossers onder begeleiding…

14 uur ago

VIDEO: Stefan Everts vs James Stewart op de MXoN van 2006

Ook in 2006 was de MXoN te gast in Matterley Basin. Afgelopen weekend was de…

14 uur ago