Categories: AMA RacingSlideshow

RIP: Tyler “One Punch” Evans: 1980 – 2018

Tyler “One Punch” Evans is niet meer. Wie vraagt u zich nu misschien af, maar u kent hem zonder twijfel. Tyler Evans, die door zijn zelfgecreëerde bad boy persona en zijn acteerwerk in Supercross – The movie, misschien wel werd onderschat als piloot.

Zo behaalde “One Punch” Evans sterke resultaten als privé piloot sterke in voornamelijk het supercross. Zo finishte hij in 1999 als tweede in de East-West shoot out in Las Vegas en dit achter Nathan Ramsey. Enkele jaren later werd hij een door Suzuki ondersteunde piloot en wist hij nog enkele top tien resultaten te boeken zoals in 2004, toen hij zijn Suzuki RM250 als zesde over de streep bracht, dit voor o.a. Damon Huffman, Ezra Lusk en Kevin Windham.

Tyler Evans was gekend om zijn agressieve rijstijl, hij deinsde er dan ook niet voor terug om een passeer manoeuvre af te dwingen door een blockpass of door de tegenstander te T-bonen, breakchecken of andere slinkse zaken te gebruiken. Want zoals hij zei, elke plaats hoger betekend meer geld op de plank.

Na zijn actieve supercross-carrière probeerde hij het nog even als rapper in de muziek industrie, eveneens probeerde hij zichzelf om te laten scholen tot toneelworstelaar. Het soort dat u ziet bij WWE. Beide loopbanen waren echter een kort leven beschoren omdat de verslavingsdemonen in zijn hoofd, hem langzaam lam legde. Het was een publiek geheim dat Tyler Evans kampte met een verslavingsproblematiek, of dit ook zijn dood heeft veroorzaakt is voorlopig nog niet bekend.

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

6 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

7 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

10 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

17 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

18 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

21 uur ago